Folkkär svensk tv-profil  anklagas för att ha antastat en pojke.
En folkkär svensk tv-profil har gripits i USA. Han anklagas för att ha antastat en pojke. - Foto: Polisen.

Känd svensk tv-profil gripen i USA – misstänks ha antastat pojke

En folkkär svensk tv-profil har gripits i USA. Den välkände programledaren misstänks för att ha antastat en pojke i yngre tonåren. Han har nu fängslats och borgen har satts på cirka 1 miljon konor.


En välkänd svensk tv-profil har gripits under en resa i USA. Mannen, som varit en folkkär programledare och som frekvent synts i tv-rutan, anklagas för att ha antastat en pojke i yngre tonåren, enligt amerikanska medier.

Erbjöd sig att "hjälpa" pojken träna

Det hela ska ha börja med att profilen befunnit sig i en park där den unga pojken lekt. Medan pojken lekte i en klätterställning ska mannen ha kommit fram och erbjudit sig att "hjälpa" pojken.

Mannen ska då ha tagit tag i pojkens ben och rört sina händer uppåt, mot pojkens underliv, enligt lokala medier. 

Pojken ska då ha blivit obekväm och lämnat klätterställningen, varpå profilen följde efter honom till en träningsbänk. Mannen ska där ha sagt att han ville hjälpa pojken göra sit-ups, och tagit tag i pojkens fötter. 

Enligt rapporter påstås mannen sedan ha rört pojken på ett olämpligt ställe, utanpå pojkens byxor. Den minderåriga pojken ska då ha blivit rädd och sprungit iväg från parken.

Anklagas för att ha stött på två andra pojkar – dagen efter

Dagen efter den misstänkta händelsen ska mannen ha gått fram till två tonårspojkar och frågat dem om deras träningsrutiner, enligt lokala medier. Han påstås sedan ha försökt ta tag i en av pojkarnas tröjor, och frågat om att få se pojkens muskler. 

Borgen satt på cirka 900 000 kronor 

Den kända tv-profilen sitter nu häktad i Florida medan en utredning pågår och borgen har satts på 100 000 dollar, vilket motsvarar cirka 900 000 kronor. Mannen har även fått sitt pass beslagtaget och bär fotboja. Han har förbjudits från att ha kontakt med minderåriga, enligt en lokal tidning. Och har ännu inte blivit tilldelad en offentlig försvarare, rapporterar Aftonbladet.

Riskerar 15 års fängelse

Om det blir en fällande dom för tv-profilen kan han riskera ett långt straff. Enligt Expressen visar ett dokument som de har tagit del av, att tv-profilen riskerar 15 års fängelse. Och straffskalan på det brottet som tv-profilen misstänks för är fängelse mellan 51 månader och 15 år.

För ett tag sedan erkände en svensk skådespelare mordet på hans fru. Läs mer om det här. 

Läs också om det speciella meddelandet personer dömda för sexbrott i USA får i sitt pass.

Missa inte heller den här artikeln om svenska kändisarna som har åtalats för brott.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tesla levde inte upp till förväntningarna

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.