Boo
Världskände hunden Boo har dött – blev 12 år gammal. - Foto: Instagram/buddyboowaggytails

"Världens sötaste hund" Boo har dött av hjärtekross – blev 12 år

För flera år sedan tog hunden Boo världen med storm och har sedan dess förgyllt miljontals människors flöden på sociala medier. Nu har han avlidit och ägarna tror att Boo dött av hjärtekross.


Den lilla Pomeranian Boo, även kallad världens sötaste hund, har avlidit. Boo blev 12 år gammal och genom åren har han blivit världskänd på sociala medier. På Facebook har han över 16 miljoner följare.

2017 dog Boos själsfrände Buddy och sedan dess har Boo visat tecken på hjärtproblem. Ägarna tror att hans hjärta "bokstavligt talat krossades" när Buddy avled.

Nu får Boo och Buddy vara tillsammans igen. Bildkälla: Instagram/buddyboowaggytails

Natten till lördag (svensk tid) meddelade Boos ägare i ett långt inlägg på Facebook att den lilla Pomeranian dött i sömnen.

"Det är med djupaste sorg som jag vill meddela att Boo har avlidit i sömnen tidigt i morse och har lämnat oss för att förenas med sin bästa kompis, Buddy. Vår familj är hjärtekrossad, men vi finner tröst av att veta att han inte lider längre. Vi vet att Buddy var den första som hälsade på honom i himmelen, på andra sidan regnbågsbron, och det här är troligen deras gladaste stund på länge", skriver ägaren bland annat i ett långt inlägg på Facebook. 

Boo har avlidit, 12 år gammal. Bildkälla: Facebook

Tusentals sörjer 

Beskedet om Boos bortgång har lämnat många människor i sorg. Över 36 000 användare har kommenterat saknaden av den lille hunden. 

"Jag beklagar sorgen att lilla Boo har lämnat er. Jag har följt era inlägg i flera år, och de har gett mig tröst efter att min lilla hund gick bort för några år sedan. Boo and Buddy var såna små sötnosar. Mitt hjärta är med er", skriver en användare på Facebook

Boo och Buddy. Bildkälla: Facebook

"Boo var den första jag började följa på Facebook och alla bilder på honom har givit mig sinnesfrid och glädje. Mitt hjärta är krossat och jag hoppas att han är på en bättre plats nu", skriver en annan användare. 

Ja, det är verkligen många som kommer att sakna Boo och hans närvaro. Vi hoppas att han och Buddy kramar om varandra i himmelen nu. 

Tidigare i år dog "världens fulaste hund" Zsa Zsa. Det kan du läsa mer om här!


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt Boo på sociala medier?
Tack för din röst!