Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Världens fulaste hund" har dött – Zsa Zsa blev 9 år

Nyheter | 11/07/2018 10:53

Den engelska bulldoggen Zsa Zsa blev förra månaden kändis efter att hon vann priset som världens fulaste hund. Nu har hon tragiskt gått bort, meddelar hennes matte.

Med en lång och bökig tunga, utskjutna tänder och en förkärlek för torkat kött blev engelska bulldogen Zsa Zsa förra månaden vinnare till utmärkelsen världens fulaste hund. Under tisdagen gick Zsa Zsa bort, hon blev nio år, skriver NY Times.

Hennes ägare och matte Megan Brainard från staden Anoka i delstaden Minnesota, USA, berättar att hunden dog i sömnen och att hon inte hade några hälsoproblem. Den genomsnittliga livslängden för bulldogs är enligt American Kennel Club åtta till tio år. 

Zsa Zsas liv började blygsamt då hon tillbringade sina första fem år hos en kommersiell hunduppfödare på en gård i Missouri, innan hon las ut på auktion och köptes av en räddningsgrupp. Megan Brainard tog sig an henne och Zsa Zsa tillbringade dagarna med att lufsa runt och vägrade göra många knop om inte mat var inblandat. Hennes favoritmat var snacket Slim Jim och biffburritos.

Men hennes liv förändrades drastiskt efter att hon den 23 juni vann en tävling i Petaluma, Kalifornien. Tävligen var "Världens fulaste hund". Hennes familj körde 30 timmar med bil från Minnesota till Kalifornien för att få med henne i tävlingen. Tävlingen startades som en hyllning till "fula" hundar för att man ska uppskatta alla typer av hundar – oavsett utseende. 

Zsa Zsa tillsammans med hennes favoritgodis Slim Jim. Bildkälla: Twitter

Zsa Zsas utseende skapade en hård konkurrens för motståndarna: torr och svängig tunga, svårt underbett med tänder som nästan nuddade nosen samt att hon dreglade en hel del. 

Megan förklarade att hon var tvungen att bära upp henne på scenen och locka henne med Slim Jim för att imponera juryn. I slutet av tävlingen återstod bara Zsa Zsa och tretton andra hundar som slogs om titeln. 

Efter vinsten blev hon lika glamorös som Zsa Zsa Gabor, den kända skådespelerskan som hon döpts efter. Fans började använda tröjor prydda med hennes ansikte. Hon fick också besöka New York för att visas upp på nationell tv, då fick hon flyga första klass.

– Det kändes som att jag åkte med Brad Pitt eller någon. Folks skrek hennes namn och det var helt galet, berättar Megan Brainard. 

Sista veckorna av Zsa Zsas liv fick världen veta vad matten vetat hela tiden: när det handlar om kärlek spelar inte utseendet någon roll. 

Läs också om varför du aldrig ska låta din hund tugga på en tennisboll. Läs även om hunden som dog efter en promenad i värmen – nu vill ägaren varna andra djurägare.

Håller du med om att Zsa Zsa är världens fulaste hund?