Lördag 27 Nov
Stockholm

Så överlevde 3-åringen ensam i skogen i flera dagar

Casey Hathaway.
Treåriga Casey Hathaway överlevde två nätter i skogen ensam – tack vare björnar. Foto: Facebook, Andrew Krech /TT

Efter ett par iskalla nätter ensam och vilse i skogen hittades treåriga Casey Hathaway från North Carolina, i USA, mirakulöst levande och välbehållen. Hur, undrar du? Jo, tack vare en svartbjörn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När treåriga Casey Hathaway återfanns välbehållen efter ha tillbringat två iskalla nätter ensam i en skog, så var det många som frågade sig hur han hade överlevt. 

Enligt honom själv var svaret väldigt enkelt. Nämligen med hjälp – från ingen mindre mindre än en vänlig svartbjörn, skriver The Guardian. 

Försvann efter att han lek på gården

Den treåriga pojken från North Carolina, USA, anmäldes försvunnen förra tisdagen efter ett besök hos sin mormor. Efter att ha lekt tillsammans med två andra barn utomhus på sin mormors gård, kom Casey aldrig in igen. 

Som om försvinnandet i sig inte var fruktansvärt nog, inträffade det mitt i en våg av ovanligt låga temperaturer. Och just det blev ett stort orosmoment med tanke på att treåringens kläder inte kunde skydda mot det nollgradiga vädret hur länge som helst. 

Sökinsats med helikopter

Samma dag som försvinnandet påbörjades en enorm sökinsats, med bland annat spårhundar och helikopter. Med hjälp av både polis och frivilliga fortsatte sökinsatsen i två dagars tid, fram tills att iskalla skurar och hårda vindar gjorde sökningen så svår att allmänheten avråddes från att medverka. 

Och trots att det verkade som att hoppet hade försvunnit, så gjorde räddningstjänsten en helt otrolig upptäckt på den tredje sökdagen. 

Stor population av svartbjörnar i området

Casey hittades mirakulöst vid liv. Bildkälla: Facebook

Man fann Casey, inte bara vid liv, men i god hälsa. Och trots räddningstjänsten behövt vada genom vatten och skog för att hitta honom, var några få skrapsår det enda som vittnade om hans tuffa dagar i skogen.

Efter att ha tagits till sjukhuset försökte polisen prata med treåringen för lista ut ur han överlevt i den livsfarliga kylan. Och det var då han berättade om den snälla björnen som hade tagit hand om honom. Galet nog, så är just North Carolina ett område med en hög population av svartbjörnar. 

Även familjemedlemmar har förklarat att de fått samma svar från treåringen. 

"Han säger att han umgicks med en björn i två dagar," skriver treåringens moster Breanna Hathaway i ett Facebook-inlägg, enligt The Guardian

Oavsett om Caseys föräldrar har en björn att tacka, eller inte, så är det fantastiskt att treåringen är hemma i säkerhet. 

Ett sex månader gammalt spädbarn försvann nyligen utanför en förskola. Här kan du läsa om det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela