Försvunna spädbarnet återfunnet – hittad välbehållen på parkering

- 22/01/2019, 16:34 -

Ett sex månader gammalt barn i barnvagn försvann på tisdagseftermiddagen utanför en förskola i Säve i Göteborg. Efter en stor sökinsats av polisen är nu lilla flickan återfunnen välbehållen. Strax efter att lilla flickan hittats greps en kvinna i 40-årsåldern.

Det var utanför en förskola i Hisings Kärra som ett spädbarn i en barnvagn försvann vid 14-tiden på tisdagseftermiddagen. 

Efter en stor sökinsats av polisen hittade flickan två timmar efter att hon försvann.

Hittades av väktare utanför Coop

Det var en väktare utanför Coop i Bäckebol som hittade den lilla flickan på en parkering, sex kilometer från platsen hon försvann.

Kontaktad av okänt vittne

– Det är en väktare som blev kontaktad av ett okänt vittne om att det låg ett barn i en barnvagn, väktaren kontaktade sedan oss, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Han fortsätter:

– När vi kom till platsen kunde vi konstatera att det är rätt bebis som anträffats. Och barnet verkar må bra.

Övervakningskameror

Polisen ska nu gå igenom övervakningskameror runt området för att se vem som ställt vagnen på Coop-parkeringen.

Kvinna gripen

– Nu går vi in på att hitta någon misstänkt, sökandet är avslutat men brottsutredningen är i gång. Vi titta på alla övervakningskameror för att ta reda på vem som kan ha tagit barnvagnen och förflyttat den till Coop, säger Adlersson.

Strax efter att spädbarnet hittats greps en 39-årig kvinna misstänkt för människorov. Gripandet genomfördes i Bäckebol, men ingen ytterligare information kring gripandet kan lämnas ut, enligt polisen.

– Hon är gripen misstänkt för människorov, det är helt nytt så jag har inga ytterligare uppgifter, säger Adlersson till Aftonbladet.

"Man får ont i magen"

Förskoledirektör Elisabeth Nord i Göteborg menar att det som hänt är något som "bara inte får hända".

– Man får ont i magen. Det här är sådant som inte får ske över huvudtaget. Det är ett litet barn som inte har lätt att förmedla sig självt. Otroligt allvarligt, skulle jag säga, säger hon till Expressen.

Här kan du läsa mer om försvinnandet innan flickan hittades.