Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Serie-tafsare i Uppsala – man i 25-årsåldern gripen

- 11/02/2019, 10:53 -
Uppsala, man, polis.

En man misstänks ha sexuellt ofredat flera kvinnor i Uppsala.

Google Maps, Johan Nilsson / TT (Montage)

Under två veckors tid har flera kvinnor i Uppsala blivit utsatta för sexuella övergrepp. På måndagskvällen grep polisen en man i 25-årsåldern som nu är misstänkt.

Under måndagskvällen greps en man i 25-årsåldern i Ekeby bruk i Uppsala. 

Mannen ska ha klivit ur en bil och satt på sig ett blått munskydd, vilket fångat uppmärksamheten hos flera människor som befann sig nära platsen. 

Stoppades av allmänheten

Mannen korsade sedan en gata och gick mot en kvinna som satt vid en busshållsplats. Innan han nådde kvinnan vände han tillbaka, men stoppades av allmänheten som sedan tillkallade polis. 

Mannen togs in på förhör men släpptes sedan. Han är fortfarande misstänkt för flera fall av sexuellt ofredande medan polisen fortsätter utredningsarbetet. 

Flera kvinnor i 20-årsåldern har ofredats

Under de senaste två veckorna har flera kvinnor i Uppsala larmat om att de blivit sexuellt ofredade av en okänd man, enligt SVT.

Bara under söndagen, larmade tre olika kvinnor om att de blivit ofredade. Då kom det första larmet in kring 17:30-tiden. En kvinna förklarade att hon blivit utsatt för den okända mannen på Eriksgatan i Luthagen. 

Det dröjde bara två timmar innan ytterligare två kvinnor larmade. Kvinnorna ska vid två olika tillfällen ha blivit sexuellt ofredade på Tiundagatan i Luthagen och Tartugatan i Ekeby. 

Enligt vittnesmålen ska mannen kommit springandes bakom dem och sedan ha tagit dem på rumpan. En kvinna ska även ha blivit tagen mellan benen innan mannen lämnade platsen. 

– Det man kan säga är att det gäller kvinnor i 20-årsåldern, sade Lisa Sannervik, presstalesperson polisregion Mitt till Nyheter24.

Bara tre av tiotal ärenden

Kvinnorna som larmade under söndagen var bara tre av ett tiotal kvinnor som ringt in om liknande händelser under de senaste 14 dagarna. Och enligt Lisa Sannervik har tillvägagångssättet som beskrivits av kvinnorna gjort att man misstänker att det handlar om samma gärningsman. 

– Kvinnorna beskriver samma typ av tillvägagångssätt, och har utsatts på liknande sätt, säger hon. 

Siganelment

Signalementet som polisen tidigare gått ut med är en man mellan 20-30 år gammal, 170-175 centimeter lång och svartklädd. Vid vissa tillfällen har han haft något ljust i ansiktet. I vissa fall ska mannen också ha haft en cykel med sig. 

Har du sett mannen eller bär på information som du tror kan vara viktig? Kontakta polisen via telefonnummer 1114 14.