Sebastian Lundgren, Aretha Bergdahl
Nyheter24 listar 7 frågor du borde ställa på en första dejt. - Foto: Nyheter24

Åtta frågor du DEFINITIVT borde ställa på första dejten

Alla hjärtans dag är här och många personer kommer i dagarna att ha sina första dejter. Därför listat sju frågor du DEFINITIVT borde ställa till din bae. Du kan tacka oss sen!


Första dejten kan vara riktigt svettig. Hur mycket parfym är för mycket? Uppklätt eller ledigt? Och allra viktigast, vad ska man egentligen prata om?

Det är inte lätt att veta exakt vilka frågor man ska ställa till sin dejt. Därför har Aretha Bergdahl och Sebastian Lundgren på Nyheter24 tagit fram sju frågor som garanterat gör din dejt till en succé. Eller i alla fall är ganska kul. 

1. Har du några favoritmemes?

Om din dejt är någon du vill träffa flera gånger, så kan de vara bra att lista ut vilken typ av humor personen har – och kanske ännu viktigare, om den har någon humor alls. Att kolla in din dejts meme-game hjälper dig snabbt skilja agnarna från vetet. 

Därför är denna en perfekt fråga! 

2. Hur ser en riktigt rolig helg ut?

På samma tema så är det lättast att bygga en dynamisk relation om man kan ha kul tillsammans. Denna fråga låter din dejt fritt förklara vad de helst gör för att ha kul. 

Kanske är hen en friluftsmänniska som trivs bäst på långa vandringar i naturen?

Oavsett så lägger denna fråga en perfekt grund för att kunna prata om era intressen.

3. Behöver du mycket egentid, eller trivs du bäst i grupp?

Vissa människor är extroverta och trivs bäst med massa människor runtomkring sig. Andra värderar egentid otroligt högt. 

Om man själv är en kärlekskrank gosgurka som helst vill vara nära den man tycker om hela tiden, så kanske det krockar med någon som helst vill ha närhet i lite mindre doser. 

Därför borde du passa på att smyga in denna fråga.  

4. Är du en katt eller hundmänniska? 

Om man inte är galen, eller allergiker så gillar man djur. Och det finns nog inget som kan föra två människor samman lika mycket som ett riktigt gulligt djur. 

Men om du och din future boo planerar ett liv tillsammans så är det ju viktigt om det blir katter eller hundar som lossar hår på ert sängöverkast. 

5. Vilken pizza är den bästa bakispizzan?

Nu måste man absolut inte vara bakis för att avnjuta livets gåva till människan – en rykande färsk pizza. Men efter en utekväll så finns det nog inget godare än en ostdrypande quattro formaggi. Eller kanske en pepperoni pizza? 

Fråga din dejt vad de helst beställer! Och om kvällen går riktigt bra så vet du redan vad du ska beställa åt dem efter ni vaknat imorgon. 

6. Vad fick dig att skratta senast?

Beroende på hur bekväma ni är med varandra, och var samtalet är på väg, så kan du slänga ut lite olika variationer av denna. Hamnar ni på en mjuk och ömtålig plats, kan du fråga vad som berörde personen senast. 

Du kan själv avgöra hur djupt in under huden ni vill gå varandra.

Om du känner dig riktigt frimodig kan du till och med fråga vad som fick dem att gråta senast. Och glöm inte att svara på frågorna själv, såklart. 

Ett perfekt sätt att komma varandra mer på djupet när ni tagit er igenom kallpratet. 

7. Vilka snacks måste du ha under fredagsmys? 

Precis som med pizzan, så är denna fråga en bra förberedelse inför era framtida dejter. Men den är också väldigt rolig. En persons snacksval säger faktiskt en hel del om vem som man är som person! 

8. Felix eller Heinz?

Ok, ni har kommit så här långt och dejten har flytit på bra. Det är nu du levlar upp till flirtigt smågnabb (OBS. inte att blanda ihop med att vara dryg eller mansplaining). 

Släng ut frågan och förbered dig på en het diskussion, eller kanske ett passionerat utlägg om att du har helt rätt.

Känner du dig osäker inför hur du ska ställa frågorna?

Kolla då in videon ovan – vi har nämligen redan testkört dem åt dig!

Det finns ju också en hel del som man INTE ska fråga på en dejt. Exempelvis om den man sitter mitt emot haft en könssjukdom. Här kan du kolla in Sju frågor du INTE borde ställa på första dejten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om att dejta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tesla levde inte upp till förväntningarna

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.