Mord, Avesta.
En 45-årig man misstänks för ett mord i Avesta. - Foto: Google Maps / Johan Nilsson/TT / Shutterstock

Familj i Avesta försvunnen – 45-årig man misstänkt för mord

Under måndagen kom rapporter om att en familj var försvunnen i Avesta. Nu har man häktat en 45-årig man i hans frånvaro misstänkt för mord på en kvinna. Mannen är på fri fot och tros också ha med sig ett barn.


Under måndagen har en 45-årig man häktats av polis i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen tros ha mördat en kvinna i Avesta och sedan försvunnit med ett barn. Mannen ska själv vara skriven i Avesta. 

Vind, källare och flera lägenheter avspärrade  

Polisen har ännu inte hittat någon kropp, men har valt att spärra av ett flerfamiljshus i centrala Avesta. Mer specifikt har man spärrat av flera lägenheter, en vind och en källare.

Presstalesman vid polisen i Bergslagen, Tommy Lindh, har bekräftat att man utreder ett grovt brott. Trots att polisen inte har hitta någon kropp ännu så är mannen misstänkt för mord. Med sig på flykten ska den misstänkte mannen ha tagit med sig ett barn, rapporterar Expressen.

– Han har en relation till både kvinnan och barnet, säger Lindh.

Efterlyst i Sverige och internationellt

– En man är häktad i sin frånvaro misstänkt för mord. Vi misstänker att en person har bragts om livet. Jag vill inte gå in närmare på offret. Vi har inte hittat någon kropp, säger åklagare Eva Wintzell till Aftonbladet och fortsätter:

– Han är efterlyst både i Sverige och internationellt.

Oklarheter kring vart brottet har begåtts

I nuläget har polisen personal på marken och en polishelikopter har kallats in under måndagsförmiddagen.  Hundpatruller söker även längs älven i Avesta, enligt uppgifter till SVT

Efterlysning

Polisen har nu gått ut med en efterlysning efter mannens bil. Det ska vara en vit Nissan Juke av årsmodell 2015, rapporterar Aftonbladet.

Greps utomlands

Aftonbladet skriver nu på tisdagen att mannen har gripits i Slovenien. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

1 timme sedan
En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.