Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Familj i Avesta försvunnen – 45-årig man misstänkt för mord

- 11/02/2019, 16:14 -

Under måndagen kom rapporter om att en familj var försvunnen i Avesta. Nu har man häktat en 45-årig man i hans frånvaro misstänkt för mord på en kvinna. Mannen är på fri fot och tros också ha med sig ett barn.

Under måndagen har en 45-årig man häktats av polis i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen tros ha mördat en kvinna i Avesta och sedan försvunnit med ett barn. Mannen ska själv vara skriven i Avesta. 

Vind, källare och flera lägenheter avspärrade  

Polisen har ännu inte hittat någon kropp, men har valt att spärra av ett flerfamiljshus i centrala Avesta. Mer specifikt har man spärrat av flera lägenheter, en vind och en källare.

Presstalesman vid polisen i Bergslagen, Tommy Lindh, har bekräftat att man utreder ett grovt brott. Trots att polisen inte har hitta någon kropp ännu så är mannen misstänkt för mord. Med sig på flykten ska den misstänkte mannen ha tagit med sig ett barn, rapporterar Expressen.

– Han har en relation till både kvinnan och barnet, säger Lindh.

Efterlyst i Sverige och internationellt

– En man är häktad i sin frånvaro misstänkt för mord. Vi misstänker att en person har bragts om livet. Jag vill inte gå in närmare på offret. Vi har inte hittat någon kropp, säger åklagare Eva Wintzell till Aftonbladet och fortsätter:

– Han är efterlyst både i Sverige och internationellt.

Oklarheter kring vart brottet har begåtts

I nuläget har polisen personal på marken och en polishelikopter har kallats in under måndagsförmiddagen.  Hundpatruller söker även längs älven i Avesta, enligt uppgifter till SVT

Efterlysning

Polisen har nu gått ut med en efterlysning efter mannens bil. Det ska vara en vit Nissan Juke av årsmodell 2015, rapporterar Aftonbladet.

Greps utomlands

Aftonbladet skriver nu på tisdagen att mannen har gripits i Slovenien.