Nutella
Nutellan håller på att ta slut! - Foto: Pixabay, Unsplash

Världens största Nutella-fabrik stängs igen

Är du Nutella-älskare? Då kan det vara dags att köpa på dig några burkar! Den fabrik i Frankrike som tillverkar den berömda chokladkrämen har nämligen satt produktionsstopp och tillfälligt stängt igen. Detta efter att de funnit brister i krämen.


Är du en av dem som ÄLSKAR Nutella? Kanske brukar du toppa dina pannkakor med chokladtoppingen eller så kanske du bara gillar att äta den som den är? Hur du gillar din Nutella är individuellt, men något som inte påverkar bara dig utan även alla andra Nutella-älskare, är den nyheten om tillverkningen. 

Den härliga chokladkrämen kan nämligen ta slut!  

Produktionsstopp 

Anledningen till att Nutellan kanske tar slut är ett produktionsstopp i Ferreros konfektyrfabrik i franska Villers-Ecalles, rapporterar TT. 

Fabriken står för tillverkningen av näsan all Nutella som säljs i världen. Under tisdagen upptäckte fabriken brister i den halvfärdiga chokladkrämen, vilket gjort att de stoppat produktionen. 

Andra produkter berörda 

Även chokladkakor av märken Kinder Bueno misstänker man vara påverkade. Men däremot ska problemet inte beröra den choklad som säljs i butikerna och leveranserna till kunderna fortsätter, skriver TT. 

Tills problemet har retts ut hålls fabriken helt stängd. Det vill säga att ingen Nutella tillverkas just nu! 

För drygt ett år sedan ändrade Nutella sitt recept. Det kan du läsa mer om här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Nutella?
Tack för din röst!