Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lika som bär: Identiskt utseende och namn – men är inte släkt

- 22/02/2019, 22:25

De två amerikanska baseballspelarna Brady Feigl och Brady Feigl delar inte bara samma namn – de ser även identiska ut! Nu har de fått genomgå ett DNA-test för att bevisa att de inte är släkt.

Listan på likheterna mellan de två amerikanska baseballspelarna är nästan kusligt lång. Förutom att båda heter Brady Feigl, har de båda Bradys nästan identiska ansikten med rött skägg, glasögon och keps. 

Likheterna slutar inte här. Båda killarna är 193 centimeter långa och innehar positioner som kastare på baseballplanen. Dessutom har killarna även genomgått samma operation på grund av en sportskada – hos samma doktor!

Brady och Brady är slående lika! Bildkälla: Youtube / Inside Edition

Att detta nu har skapat en viss förvirring i baseballvärlden är knappast förvånande.

Är inte släkt

Det är svårt att tro att de inte är tvillingar. Men faktum är att båda spelarna är födda i två olika familjer. För tidningen Huffpost har de båda berättat att de inte tror att de har något släktskap med varandra.  

För att få detta bekräftat har de båda Brady Feigl tagit ett DNA-test för att se om de ändå inte är tvillingar som har separerats vid födseln.

Resultatet? Inget släktskap överhuvudtaget. Killarna delar alltså av en ren slump galet många likheter med varandra.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 27 främlingar som är lika som bär. Läs mer om det här!

Tycker du att de är lika?