Shanthi Rydwall Menon
Komikern Shanthi Rydwall Menon hotas till livet. - Foto: TV3

Komikern hotas till livet: "Får jättemycket hat på Youtube"

Komikern Shanthi Rydwall Menon utsätts för rasistiska påhopp och hotas till livet. Och i det senaste avsnittet av Trolljägarna är det en medelålders kvinna som ska ställas till svars.


"Du måste vara den dummaste och fulaste apan i Universum", "Älska nazismen, sluta klaga på SD. Och kom inte och gnäll när ni blir våldtagna av någon utlänning". Det är några av kommentarerna som komikern Shanthi Rydwall Menon får ta emot på hennes sociala medier.

– Det gör mig så otroligt jävla förbannad. Att det finns så många människor i det här landet som inte kan hantera sociala medier, utan som loggar in och skriver det de ser direkt på nätet, säger hon i programmet.

Shanthi startade sin Youtube-kanal 2014 och i takt med att hennes följarskara på Youtube har ökat, desto mer hat får hon. Majoriteten av kommentarerna är både rasistiska och hotfulla.

– Jag får jättemycket hat på min Youtube-kanal. Kränkningar om min hudfärg, mina åsikter, min adoptivbakgrund och mitt namn. Men framförallt är det mängder av kräkningar utifrån min hudfärg, säger Shanthi.

Pågått i tre år

Programledaren Frida Boisen träffar komikern för att hjälpa henne att konfrontera nättrollen. När hon frågar hur länge hatkommentarerna har pågått så får hon ett chockerande svar.

– Det är som en skock vargar. Det har pågått i tre år till och från, säger Shanthi.

Frida Boisen: Blir du rädd?

– Jag blir såklart rädd, jag tycker det är obehagligt, säger hon.

Men det är en person som sticker ut från mängden. En 39-årig kvinna, bosatt i västra Sverige, har stört sig på komikerns arbete under flera år. 

Ringer sin advokat

När Frida Boisen ska konfrontera kvinnan på hennes arbetsplats blir hon märkbart irriterad.

– Sluta nu, du får lämna min salong. Jag kommer göra en polisanmälan. Nu ringer jag min advokat, säger den 39-åriga kvinnan.

Nättrollet ville inte erkänna de trakasserier hon hade anklagats för och efter att advokaten bad Frida Boisen att lämna platsen så valde programledaren att gå därifrån. 

Men kommentarerna som hon har skrivit går att spåra och Trolljägarna tar andra vägar för att ställa trollet mot väggen.

Se klippet ovan när Frida Boisen konfronterar den 39-åriga kvinnan.

Frida Boisen och Robert Aschberg är programledare för Trolljägarna. Bildkälla: Anders Wiklund/TT

Missa inte Trolljägarna som sänds varje måndag klockan 21:00 på TV3.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Trolljägarna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.