Söndag 1 Aug
Stockholm

Världens dyraste "nya" bil är här – så mycket kostar den

Bugattis nya La Voiture Noire
Bugattis nya superbil "La Voiture Noire". Foto: Stella Pictures

Sugen på en ny bil? Då ska du spana in Bugattis nya La Voiture Noire. Om den ska bli din måste du däremot hosta upp en förmögenhet – bilen är nämligen världens dyraste "nya" bil!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Håll i hatten – eller kanske ska vi säga "håll i ratten" – världens dyraste "nya" bil är här och den får nog alla bilfantaster att drömma lite extra.

För visst är det drömma man får göra, i alla fall om du inte har 142 miljoner kronor på kontot. Det är nämligen priset på den nya Bugatti La Voiture Noire. 

Den helt svarta motorn kombinerar den mullrande prestandan hos Bugattis redan existerande Chiron-hyperbil med en look av märkets legendariska 1936 Type 57 AC Atlantic. Man har bland annat skapat bilen för att fira det franska bilmärkets 110-åriga historia, rapporterar Daily Mail.

Resultatet? En av de mest magnifika skapelserna på fyra hjul som någonsin setts. 

Så här fort går den 

Motorn är densamma som driver den nuvarande Chiron-modellen, det vill säga en 8-liters quad-turbo W16. Dessutom har bilen en sju-växlad dubbelkopplad växellåda, sex avgasrör samt är fyrhjulsdriven. 

Den nya Bugattin har bland annat sex avgasrör. Bildkälla: Stella Pictures

Men hur snabbt går den då? Det kanske är det allra viktigaste, eller? 

På bara 2,4 sekunder kommer bilen upp i 99 km/h och kan som mest komma upp i 420 kilometer i timmen –inte illa! 

– Det finns ingen annan bil i världen med en sådan motor. Den är inte bara extremt kraftfullt utan också vacker att titta på, säger Bugattis direktör Stephan Winkelmann.

"Har den perfekta formen"

Den graciösa karossen är handgjord av kolfiber och har punkterade mikroperforeringar i motorlocket. När det kommer till bilens design har vissa saker förts över från 57-klassikern.

– Varje enskild beståndsdel är handgjord och kolfibern har en djup svart glans som endast bryts av fiberstrukturen. Detta är ett material som har hanterats perfekt, förklarar Bugatti-designern Etienne Salomé, rapporterar Daily Mail.

Han fortsätter:

– Vi arbetade väldigt länge och intensivt på denna design, enda tills det inte var något som vi kunde förbättra. För oss representerar kupén den perfekta formen med en perfekt slutkläm.

Dessutom är den nya Bugatti La Voiture Noire mycket bekvämare än någonsin.

Bil
Vill du ha bilen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela