Torsdag 13 Maj
Stockholm

Efter läckt hemadress av Massi-Fritz - Timell fruktar för sin säkerhet

Massi-Fritz la ut en bild där man tydligt såg Timells hemadress.
Massi-Fritz la ut en bild där man tydligt såg Timells hemadress. Foto: Bildkälla: JOHAN ENGMAN / TT, Jonas Ekströmer/TT, Instagram @elisabethmassifritz

Målsägandebiträde Elisabeth Massi-Fritz la upp en bild som visade den omtalade tv-profilen Martin Timells hemadress. Nu fruktar han för sin säkerhet.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tingsrätten friade Martin Timell efter att ha stått åtalad för våldtäkt. Kort därefter överklagades domen och nu har hovrättsförhandlingarna dragit igång.

Under tisdagen påbörjades den första rättegångsdagen mot Martin Timell, 61. Men tidigare hade målsägandebiträde Elisabeth Massi-Fritz lagt ut en bild på sin Instagram-story, där man klart och tydligt kunde se Timells hemadress.

Fruktar för sin säkerhet

Nu är Timells advokat, Hanna Lindblom, kritisk mot Massi-Fritz agerande och menar att inlägget på Instagram gjort Timell orolig för sin säkerhet. 

– I dag talar hon om ”tv-profilen”, men i sitt Instagram-inlägg skriver hon ut ”Martin Timell” och till och med hans adress, och det har han blivit påverkad av, berättar hon för Aftonbladet.

Advokaten anser att Massi-Fritz agerande var olämpligt, och att alla bör följa Advokatsamfundets regler. 

Massi-Fritz ger svar på tal genom att förneka det faktum att adressen var synlig på bilden, utan att den snarare "maskades i skuggform". 

– Jag kan säga en sak som jag gärna vill säga till tv-profilen, det är att jag har aldrig någonsin haft för avsikt att lämna ut hans uppgifter eller adressuppgifter. Tvärtom har jag känt ett ganska stort medlidande med honom med tanke på vad ni i media har hängt ut honom för, säger Massi-Fritz till Aftonbladet.

Tog bort bilden

Hon menade att det var i en arbetssituation hon la ut bilden och att adressen inte alls syns lika tydligt om den som Aftonbladet publicerat. 

På frågan om varför hon då valde att ta bort bilden väljer hon att inte svara, rapporterar Aftonbladet.

Tv-profilens advokat menar dock att den skärmdumpen hon sett från Insta-storyn klart och tydligt visar Timells hemadress. 

Nu har ett disciplinärende mot Massi-Fritz inletts av Advokatsamfundet gällande saken.

– Jag tycker att det var ett olämpligt tilltag och jag hoppas att alla som ägnar sig åt instagrammande sköter sig i fortsättningen, säger Hanna Lindblom.

Har du missat uppståndelsen kring tv-profilen? Läs mer om allting här!

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela