Fredag 14 Maj
Stockholm

Micael köpte energidryck för 30 000 – så lever han efter Lyxfällan

Lyxfällan
I kvällens avsnitt av Lyxfällan träffar vi Micael som har en halv miljon i skulder. Foto: TV3

Småbarnspappan Micael har hamnat i en rejäl ekonomisk knipa. Trots skulder på en halv miljoner kronor lägger han närmare 80 000 kronor på energidryck, snus och annan onödig konsumtion varje år. Detta och mycket mer i senaste avsnittet av Lyxfällan!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Micael från Örebro fick inte ekonomin att gå ihop. Han hade nästan en halv miljon i skulder och kunde inte redogöra för vad pengarna hade gått till. 

I det senaste avsnittet av Lyxfällan så ska programledarna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg försöka hjälpa Micael upp på fötter igen.

1000 liter kaffe om året

Det uppdagas att Micael dricker cirka 1000 liter kaffe om året, lägger närmare 30 000 kronor på energidryck och slösar pengar på annan onödig konsumtion. Samtidigt drömmer han om att ha råd att ta med barnen på semester.

Nyheter24 tog kontakt med Micael för att fråga hur det ser ut med ekonomin i dagsläget – och hur det var möjligt för honom att hamna i det här skuldträsket. 

Micael berättar att hans ekonomiska situation ser väldigt annorlunda ut i dag och att han går runt ekonomiskt. Tidigare tänkte han inte så mycket på hur mycket pengar han la på onödig konsumtion, utan levde mer för dagen. Nu har han mer koll på sina utgifter och har fått massor med hjälpmedel av experterna i Lyxfällan. 

Hur mådde du när ekonomin nådde botten?

– Då mådde jag inte bra alls. Men jag har ju kämpat och varit självförsörjande. Jag fick min första ångestattack 2010 och trodde då att det var hjärtinfarkt. Varenda gång det varit dags att betala räkningarna har jag fått ångest. Jag befann mig verkligen på botten när jag valde att söka hjälp. Jag ville få slut på ångesten och kände att ”fan jag orkar inte mer”. 

Micael, i kvällens avsnitt av Lyxfällan, la närmare 80 000 kronor på onödig konsumtion. Bildkälla: TV3

Kan du i dag förstå hur du kunde hamna i den här situationen? 

– Ja, delvis. Med tanke på att mycket berodde på mitt gamla liv med min före detta flickvän. Jag var 18, ung och dum. Hon satt hos kronofogden och jag tog på mig mycket av hennes utgifter. Man tar krediter för man tror att man har mer pengar kvar, men det kommer ju ikapp. Jag fick många wake up calls under inspelningen, att jag spenderar på skitsaker. 

Hur ser chanserna ut för en familjesemester i dagsläget?

– Det ser ju rätt så bra ut. Jag funderar på att ta mina tre barn till äventyrsparken High Chaparral, i Småland. Det kostar ju och det blir framåt sommaren i så fall, men jag jobbar extra två-tre kvällar i veckan för att ha råd. 

Vad har du för tips till andra som är fast i skuldträsket? 

– Enda tipset jag har är att söka hjälp. Man blottar sig, men det är det värt. Och ta inte krediter! 

Lyxfällan sänds tisdagar 20.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

Se i klippet ovan när Micael får reda på vad han lägger sina pengar på! 

Lägger du pengar på onödig konsumtion?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela