Dejtingfenomenen du varit om.
Du har med största sannolikhet varit med om dessa fenomen. - Foto: Shutterstock.

Här är dejtingfenomenen du definitivt känner igen

Du vet redan vad ghosting är. Men har du hört talas om orbiting – alltså när personen som har ghostat dig fortfarande lurkar omkring i dina sociala kanaler. Pocketing, zombieing, och U-båta: Här är dejtingfenomenen du känner igen.


Du vet redan vad ghosting är. Men har du hört talas om orbiting – alltså när personen som har ghostat dig fortfarande lurkar omkring i dina sociala kanaler och kollar in din story.

Dejting-appen Happn har sammanställt en lista av alla dejtingfenomen som du definitivt varit med om. 

Orbiting

Så, tillbaks till orbiting. Personen har alltså smugit runt på din Insta. Denne kanske till och med gillar bilder då och då, och lämnar en kommentar en gång vartannat år. Men utöver det? Ingenting. Tyst som i graven från deras håll. Kanske har du till och med vågat dig på att svara på kommentaren de lämnat, eller skickat ett lojt "tja" för att mötas av total tystnad. Då har du min vän blivit orbitad. 

Här är sex andra dejtingtermer som du varit med om – eller gjort dig skyldig till.

Pocketing

Foto: Unsplash

Du går på rosa moln. Du och din dejt har träffats i två till tre månader och allt går som på räls. Men det är något som skaver. Varför har du aldrig fått träffa hens kompisar? Och du kan inte släppa helgen de sade att de skulle hänga med vänner, och du sedan såg på deras story att de var på en middag med sin familj. 

Du hade ju inte tvingat dig på, men borde de ändå inte ha frågat om du ville följa med? 

Det som troligtvis har hänt, är att du blivit utsatt för pocketing. Alltså att de gömt undan dig i sin ficka, och inte vill att du ska träffa människorna i deras liv. 

Ta upp det, och om det inte ändras så är det bäst att dra ASAP. 

Monkeying

Om du inte känner en person som monkeyar, så är du personen som monkeyar. 

Apan i fråga är en person som slänger sig från den ena relationen till den andra. Det syftar alltså inte på att man ligger med flera personer och lever sitt bästa liv, utan på den som skiftar från en "seriös" relation till en annan – till en annan – i ljusets hastighet. 

Likt en apa, som svingar sig från lian till lian. 

Zombieing/U-båta

Foto: Unsplash

Två fenomen som är relativt lika, men ändå, ack så olika. 

Zombieing

Du har haft en het och passionerad sommar med din lover. Betuttelsen är ett faktum och du känner att det kanske, kanske faktiskt kan blomma fram en kärlek. 

Men relationen får inte det lyckliga slut du hoppats på. Det tar slut innan er episka kärlekshistoria tagit fart. 

Sedan snabbspolar du ett halvår. Helt plötsligt står personen framför dig på dansgolvet, och du känner hur känslorna forsar tillbaka. Likt en zombie som återigen uppstått, står den som kom undan och ber dig följa med hem. 

Du har blivit utsatt för "zombieing". 

U-båta

Man kan tänka att u-båten är som en dålig uppföljare til ghostningen. 

Att dra en ubåt är att helt plötsligt försvinna i tomma dejtingintet – för att sedan dyka upp från ingenstans och låtsas som ingen har hänt. 

Exempel:

Jo men absolut, när ses vi då? (Skickat: 11/11/2018 19:37) 

Vad sägs om nästa helg! (Skickat: 02/04/2019 11:03) 

Frågestrejka

Kanske det rimligaste av alla fenomen. Frågestrejka syftar på att man i protest slutar ställa frågor till sin dejt, för att de aldrig ställer några tillbaka. 

Kom ihåg att du alltid har rätt att strejka – om du känner att det behövs!

På tal om dejting så vill du kanske läsa om vilka smaskiga svenska kändisar som är singlar. Gör det här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit ghostad?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

1 timme sedan
En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.