Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Påsklov 2019: Sex roliga aktiviteter för hela familjen

- 16/04/2019, 14:06

Är du ledig under påsken? Då kanske du har en del tid att spilla! Här är aktiviteterna som garanterar att du inte har en tråkig stund under lovet.

Påsklovet äro här och du har flera dagars ledighet framför dig. Här är sex olika aktiviteter som kan göra lovet extra kul. 

Fixa hemgjord fika och dra ut på äventyr

Tänk förskoleutflykt fast i vuxen ålder. Baka ihop riktigt smarrig fika, typ kladdkaka eller kanelbullar. Sedan samlar du ihop någon, eller några du tycker om och ger dig ut på en utomhusutflykt. Om du trivs bättre i ditt eget sällskap så kan du ju självklart ge dig ut på egen hand!

Försök lägga ner mobilen och njuta lite av påskvädret. Om det är kyligt kan du mysa till det med burrig filt och lite varm choklad i termos. Gott och mysigt!

Hyr en stuga 

Stuga.
Kanske finns det en sjö vid stugan? Foto: Unsplash @gratte

Lite i samma anda som den första punkten. Hyr en mysig stuga där du kan njuta av påsken i naturen. Om du inte känner att du har pengar att lägga på att hyra stugan, så kan du alltid fråga runt bland de du känner för att se om någon har en som de kan tänka sig hyra ut. 

Ta det lugnt, lyssna på musik, fixa en trevlig frukost och strunta i att ställa larmet. Njut fullt ut! 

Filmmarathon

Alla filmer du velat kolla in på Netflix, Viaplay, C More och HBO – det är nu du har din chans. Gör en lista av alla filmer du vill se och bocka av dem. Stanna uppe till 04:56 då du sett klart sista avsnittet av serien du varit nyfiken på. 

De allra flesta streamingtjänsterna erbjuder en gratis första månad, så om du inte känner för att betala, så kan du passa på att klämma in så många filmer som möjligt och sedan avsluta abonnemanget innan det börjat kosta. 

Dra ihop en riktigt brakfest

Fest
Hör av dig till vänner du inte träffat på länge och dra ihop en fest! Foto: Unsplash

Är du en av den som hemvänder under påsken? Då finns det troligtvis massa människor som du är taggad på att träffa. Dessvärre blir det ofta svårt att hitta tiden till att hänga med alla man tycker om. 

Så varför inte bara dra ihop en riktig dunderfest? Om du vill ta det ett steg längre kan du dra ihop en fest med påsktema. 

Ha spadag

Det är ofta som man känner sig tvungen att "hitta på något" när man är ledig. Men varför inte ta denna lediga tid till att ta hand om dig själv lite extra? Utöver ansiktsmask, inpackningar, badbomber och det gamla vanliga så kan det vara nice att pyssla om det inre också. 

Testa att meditera. Eller varför inte skriva ner tankar som du känner att du burit på. Finns det telefonsamtal som du känt att du velat ha länge - passa på nu!

Bjud på knytkalas med lekar

Mat
Knytis gör så att du får så mycket mat som möjligt – för så lite effort som möjligt. Foto: Unsplash

En av de bästa sakerna med alla högtider är maten. Men det kan vara svinjobbigt att fixa en hel middag på egen hand. Så ett hack som man kan använda sig av för att äta så mycket som möjligt, med så lite jobb som möjligt, är att ha ett knytkalas. 

När alla är samlade så kan man också passa på att köra lekar. Kanske fixa en liten äggjakt? Eller kanske köra en omgång av lappleken? Möjligheterna är oändliga. 

Om du inte haft påsklov ännu så kan du kolla in när påsklovet äger rum i olika delar av landet.