Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hunden Boon simmade 20 mil från kusten – räddades mirakulöst

- 17/04/2019, 14:45 -

Hunden "Boon Rod" hittades av arbetare på en oljerigg ute till havs. Den simmade 20 mil från kusten och räddades vid den thailändska viken.

Under fredagen fick arbetare på en oljerigg, 20 mil utanför Thailands kust, se något oväntat när en hund simmade i närheten. 

"Hans ögon var så ledsna"

Enligt arbetaren Vitisak Payalaw simmade den till en plattform och höll sig fast utan att skälla. Personalen lyckades sedan sänka ner ett rep, knyta det runt hunden och dra upp den till säkerhet.

– Hans ögon var så ledsna. Han bara fortsatte titta upp precis som om han ville säga: "Snälla hjälp mig", säger Payaslaw.

I ett Facebookinlägg skriver Payaslaw att det var tur att det inte var några vågor på havet, annars hade de förmodligen inte sett den.

– Om vi inte hade agerat snabbt så hade vi antagligen inte kunnat rädda honom. Om han hade förlorat sitt grepp skulle det vara väldigt svårt att hjälpa honom, säger Payalaw, enligt Independent.

”Boon Rod”
Hunden räddades av arbetare på en oljerigg. Bildkälla: Vitisak Payalaw/AP/TT

Kan ha fallit ur en fiskebåt

Det är fortfarande oklart vem som äger hunden och hur den hamnade ute till havs. Man vet heller inte hur långt eller hur länge den hade simmat. Men enligt AP så spekulerar arbetarna kring att den kan ha fallit ur en fiskebåt.

Efter räddningen fick hunden smeknamnet ”Boon Rod”, vilket översätts till "Överlevare". Därefter transporterades den med båt till hamnstaden Songkhla.

Hunden hade klarat sig utan några skador och ansågs vara vid god hälsa av personal vid djurrättsorganisationen Watchdog Thailand.

Men vad som kommer hända med hunden nu är fortfarande oklart. Payalaw har sagt att han kan bli "Boon Roods" nya husse om ingen ägare kontaktar dem.

”Boon Rod”
”Boon Rods” ägare har inte trätt fram. Bildkälla: AP/TT