Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lärare försökte stoppa elevbråk – blev nedslagen

- 30/04/2019, 18:37

Dagen innan påsklovet bröt ett slagsmål ut mellan sex kvinnliga elever på Fryshuset Gymnasium. En lärare försökte då gå emellan – men hamnade själv i krigselden. Läraren föll ner till marken och fick senare besöka ett sjukhus.

Dagen före påsklovet bröt ett slagsmål ut mellan sex kvinnliga elever på Fryshuset Gymnasium i södra Stockholm. En tjej blev slagen i bakhuvudet, en annan fick hår avslitet och flera fick slag i ansiktet, skriver Stockholm Direkt.

Lärare försökte stoppa bråk

En lärare försökte gå mellan eleverna för att stoppa bråket men blev då själv inblandad. Efter ett slag från en elev föll läraren till marken med skadad nacke. 

Lärare gick emellan slagsmål och blev nedslagen.
Läraren fick en skadad nacke från slaget. Bildkälla: Naina Helén Jåma/TT

– Det var riktigt stökigt. Vi fick alla hjälpas åt och vi lyckades till slut avstyra slagsmålet, säger Carin Wäppling, en av tre programrektorer på gymnasiet till Stockholm direkt. 

Händelsen anmäld

Händelsen är nu anmäld till arbetsmiljöverket och samtliga av elevernas föräldrar har kontaktas. Den slagna läraren blev chockad och fick uppsöka sjukhus, men ska enligt uppgift nu må bra och jobbar återigen. 

Lärare nedslagen på Fryshuset Gymnasium
Händelsen är anmäld till arbetsmiljöverket. Bildkälla: Jessica Gow/TT

"Riktiga mönsterelever"

Enligt rektorn är eleverna som var inblandade i slagsmålet ”riktiga mönsterelever”. Hon menar dock att det inte är ovanligt att sånt här händer innan en ledighet.

– Ungdomarna blir lite uppspelta innan lov och kan hamna i situationer man egentligen inte planerat, fortsätter Wäppling.

Lärare nedslagen på Fryshuset Gymnasium.
De inblandade eleverna brukar vara skötsamma enligt rektorn. Bildkälla: Jessica Gow/TT

Hon säger också att det har funnits irritation mellan tjejerna som lärarna inte hade plockat upp på. 

– Ibland behövs det inte så mycket för att en liten småsak ska trappas upp, avslutar Carin Wäppling.

De inblandade eleverna deltar nu som vanligt i undervisningen.

Läs även: Våldsamma trenden "manning" sprids på skolor – tvingas till slagsmål.