Gröna Lunds nya attraktion stannade mitt i åket –  "skrek hjälp"

- 05/05/2019, 18:35

Vad är väl mer perfekt en solig söndag än att ta en sväng till Gröna Lund? Att få käka glass, åka karuseller och vinna priser. Men den nya attraktionen "Snake" hade tidigare under söndagen plötsligt fastnat – 40 meter upp i luften.

Nu har högtidssäsongen för nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm kickstartat igång. Årets stora, men tillfälliga, nyhet är "Snake", en gigantisk snurra som kastar dig runt i hela 80 kilometer i timmen. Grönan kallar turen för "rolig, högintensiv och adrenalinfylld". 

Men under söndagen kunde ett vittne bekräfta det som inte får hända. Attraktionen stannade högst upp, hela 40 meter upp i luften, i några minuter. 

Attraktionen är tillfällig för i år.
Attraktionen är tillfällig för i år. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

"Skrek på hjälp"

Men sitter man fast uppe i luften i vad som egentligen "bara" är några minuter, så kan det kännas väldigt mycket längre än så.

Vittnet kunde berätta för Nyheter24 att de åtta personer som satt fast började skrika på hjälp. Men efter ett tag började de sjunga högt, kanske för att lugna sina nerver – eller bara för att de hann bli uttråkade. 

När attraktionen äntligen startade igen, skulle man kunna tro att dessa åtta personer valde att inte åka en gång till, men icke! Vittnet kunde berätta att samma personer valde att ta en sväng till med attraktionen.

Inte skrämde det någon person som köade till attraktionen heller.

Vittnet fick en bit av händelsen på film. Du kan se den i videospelaren högst upp!

Vågar du åka den nya attraktionen?