Så påverkar din penis av snusning.
Detta kan hända med din penis om du snusar. - Foto: Foto: Johan Nilsson / TT. Shutterstock

Därför ska du ta ut snusen minst en timme innan du har sex

Om du har en penis och snusar så finns det en stor risk att snusandet ställer till det för dig i sovrummet utan att du vet om det. Men enligt läkaren kan du undvika problemen i sängkammaren – genom att helt enkelt ta ut snusen innan du har sex.


När lusten slår till kan det ibland gå snabbt. Kanske hamnar man i soffan istället för sängen. Kanske hinner man inte få av sig alla klädesplagg. 

Och ibland så kanske man inte ens hinner ta ut snusen. 

Om man snusar ofta och mycket så kanske det är så att man inte reflekterat kring hur snusandet påverkar en i sovrummet. Men det är faktiskt så att snusen direkt kan påverka penisen. 

Och det hela grundar sig i nikotin. 

Rökning och snus kan orsaka problem i sängen

Studier har konstaterat att rökning kan leda till erektionsproblem, alltså problem att få, eller uppehålla, ett stånd. 

Men något som många inte vet är att snus också kan ge liknande problem. 

Stefan Arver, docent och överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm, förklarar att det finns en skillnad mellan rökning och snusning men att både sakerna kan ge liknande svårigheter i sängen. 

Gällande just rökning förklarar Stefan att det inte är nikotinet i sig som brukar orsaka störst problem. 

– Rökning har en kraftig, långsiktig negativ effekt på blodkärlen och ökar risken för flera typer av hjärt- och kärlsjukdomar. Men de effekterna av rökning beror inte huvudsakligen på nikotin utan på andra saker, säger han till Nyheter24.

Rökning orsakar långsiktiga problem med blodkärlen och på så sätt kan även erektionsproblemen bli långvariga. 

Mindre blod till penisen

Men nikotin i sig har också en så kallad akut effekt som påverkar kroppen. Och på så sätt kan den som snusar också drabbas av erektionsproblem. 

– Nikotin är ett gift som går in i kroppen och stannar kvar i ungefär i en timme ifrån en dos, innan den går ur kroppen, förklarar Arver och fortsätter:

– Den akuta effekten av nikotin är att blodkärlen drar ihop sig, man blir kall om fingrarna och får sämre blodgenomflöde i kroppens spetsar. Det vill säga i fötter, händer och penis. 

Så för att sammanfatta så kan snusen göra det svårt för penisen att bli hård. 

Ta ut snusen i god tid

Men de bra nyheterna är att effekten bara är kortvarig, till skillnad från cigaretter vars effekt kan orsaka långvariga problem.

– Man har inte kunnat koppla snusning till en ökad utveckling av hjärt- och kärlsjukdom och åderförkalkning på samma sätt som man gjort med rökning, säger Arver till Nyheter24.

Så om du ser till att peta ut snusen i god tid innan du ligger, så ska det inte vara några problem. 

Du kanske också vill läsa: Nu förbjuds små snusförpackningar – så kommer det funka. Eller varför inte: Här bor svenskarna som köper mest snus.

/
sex
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Snusar du?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.