Här är världens första lyxhotell i rymden

- 18/05/2019, 20:36

Har du någon gång drömt om att åka upp i rymden? Då kan den drömmen bli sann. För år 2022 lanseras världens första lyxhotell. Men prislappen är riktigt saftig.

Är du sugen på att känna på rymdens tyngdlöshet och spana in soluppgångar 16 gånger per dag? Då kan det här vara något för dig. För snart kommer världens första lyxhotell i rymden lanseras, nämligen Aurora Station. Detta skriver CNN.

Det är det amerikanske startupföretaget Organ Span som har tagit fram konceptet. Och år 2022 kommer hotellet ta emot sina första gäster. 

Aurora Station
Lyxhotellet Aurora Station tar emot sina första gäster år 2022. Bildkälla: Skärmdump/CNN

Kostar 91 miljoner kronor

Men för att kunna bo där så gäller det att ha en riktigt fet plånbok. För bokar du ett rum (eller en podd rättare sagt) på rymdhotellet så måste du hosta upp hissnande 91 miljoner kronor för tolv nätter.

Men har du gott om cash så är detta en måsteupplevelse. Du kommer nämligen få åka upp 32 mil upp i luften och uppleva en spektakulär utsikt.

Och när du väl är framme så kommer du märka av att du åker ett varv runt jordklotet var 90:e minut. 

Aurora Station
Tolv nätter kostar 91 miljoner kronor. Bildkälla: Skärmdump/CNN

Spela rymdpingis

På hotellet finns det plats för sex gäster åt gången och två besättningsmedlemmar. Och förutom en häftig utsikt över vår fina planet så erbjuds aktiviteter som matodling och rymdpingis, enligt CNN.

Rymdhotellet är ungefär lika stort som ett privatjet, vilket gör att du kommer få sova i en liten, men häftig podd. 

Innan avfärd måste du dock gå en tre månader lång utbildning för att åka till det lyxiga hotellet. Men det kanske är värt mödan då du lär göra din livs resa ute i det oändliga.

Aurora Station
Du kommer få sova i en podd på rymdhotellet. Bildkälla: Skärmdump CNN
Vill du bo på lyxhotell i rymden?