Så hanterar du ett uppbrott sociala medier

- 11/06/2019, 13:57

Har du precis lämnat en relation och inser att det är svårt att gå vidare på grund av att ditt ex syns överallt? Nyheter24 kommer här med handfasta tips på hur du hanterar ett uppbrott på sociala medier.

Det är inte lätt att göra slut eller att bli dumpad. Och nu för tiden kan det vara extra svårt att gå vidare. Dagarna då man kunde göra slut med någon och sedan aldrig se den personen någonsin igen verkar nämligen vara ett minne blott. 

Det kan vara riktigt svårt att komma över sitt ex när hela hens liv finns ett knapptryck bort i telefonen eller oönskat dyker upp i ens flöde. Nyheter24 ger dig tips på hur du bäst hanterar ditt uppbrott på sociala medier! 

Så hanterar du ditt uppbrott

Ska man fortsätta vara vän med sitt ex på Facebook? Ska man fortsätta följa varandra på Instagram? Kan man fortsätta gilla varandras bilder? Kan man fortsätta följa ens ex familjemedlemmar? 

Givetvis är detta upp till var och en och beror säkerligen mycket på hur relationen tog slut. Men det är väldigt svårt att komma över en person om du ständigt påminns om vad den gör. 

Enligt James Preece, dejtingexpert, är det ok att ha kvar sitt ex på sociala medier, men det är viktigt att man är ärlig med sina avsikter och känslor. 

Preece berättar för Independent att det kan vara självskadligt att se sitt ex och fortsätta ta del av vad den personen gör, om du fortfarande har känslor för denne. 

Samma sak gäller för gilla-markeringar. Såklart kan du fortsätta gilla ditt ex bilder, men det kan vara klokt att tänka på vilka signaler du skickar ut genom att gilla något ditt ex gör. 

Sociala medier
Är du trött på att se ditt ex på sociala medier? Det finns knep för att undvika att ständigt bli påmind. Bildkälla: Unsplash

Slippa se sitt ex utan att ta bort som vän

Vissa kanske tycker att det känns lite dramatiskt att ta bort sitt ex på Facebook, men vill gärna slippa se personen dyka upp i ens flöde. Då finns det ett listigt knep! Nämligen att sluta följa person. 

När du slutar att följa någon på Facebook så visas inte den personens inlägg i nyhetsflödet, men du är fortfarande vän med personen, fiffigt va? 

Det enda du behöver göra är att gå in på personens profil, tryck på ”vän-symbolen” och välj ”Sluta följa”. 

Så tar du bort en kontakt på messenger 

Något annat som kan vara riktigt jobbigt är att se ens ex dyka upp som aktiv hela tiden på ens messenger. Det är också lätt fixat. 

Om du tar bort ditt ex som vän på Facebook eller blockerar personen på messenger så kommer ditt ex inte att syns som ”online” på messenger. 

Men det kan också vara så att du har personson som en tillagd kontakt. Då kan det verka lite klurigare att få personen att sluta dyka upp så fort den är aktiv. 

Men det enda du behöver göra är att logga in på Facebook på en dator. Sedan går du till sidan ”Hantera importerande kontakter för Messenger”. Sedan tar du bort kontakten. 

Familjemedlemmar och vänner då?

Om du tycker att det känns otrevligt att ta bort din före dettas familjemedlemmar eller vänner på Facebook är det absolut bästa tipset att sluta följa dem, utan att ta bort dem som vänner. 

Detta är ju något som de inte kommer att märka av, och det kan göra det lättare för dig att gå vidare med ditt liv.

Är du trött på att se ditt ex på sociala medier?