Instagramparet vägrar jobba – låter mamma betala för lyxlivsstilen

Livet som influencer med resor, dyra kläder och allt vad det innebär är nog en dröm för många. Men hur gör man om man inte har råd med den lyxiga livsstilen? Jo, man låter mamma betala.


Instagramparet Elena Engelhart och Catalin Oncs lyxiga livsstil, med resor världen över, finns att följa på deras gemensamma konto another_beautiful_day_official. 

Det tyska paret, som är i 25-årsåldern, har besökt länder som Indonesien, Italien, Nya Zeeland och Australien. Och i sann influenceranda lägger de givetvis upp lyxiga bilder från resorna. 

Men då Instagramparet, med sina drygt 38 000 följare, inte tjänar tillräckligt med pengar på kontot, eller har några andra jobb, har det nu kommit fram hur de finansierar den lyxiga livsstilen. 

Det är nämligen Oncs mamma, som genom sina två olika jobb, betalar för parets resor. 

Instagramparets följare ilsknade till när de fick veta att Oncs mamma betalar för deras lyxiga livsstil. Bildkälla: Instagram

När detta nådde parets följare blev det ramskri. Flera skriver nu ilska kommentarer på parets konto och uppmanar dem att skaffa egna jobb så de kan betala för sig själva. 

”Din mamma jobbar på två jobb för att betala för er resa, du tror inte att det påverkar hennes mentala hälsa? Det är synd att detta inte är ett skämt, din självgodhet är löjlig”, skriver en följare.

Skadligt med vanligt jobb

Paret själva menar att det skulle vara skadligt för dem att skaffa ett vanligt jobb, utöver jobbet som influencer. De tillägger även att det inte finns särklit många jobb som de är kvalificerade för. 

– Vissa säger att vi ska skaffa ett jobb som alla andra och sluta be om pengar. Men när du har den påverkan vi har på andras liv är det inget alternativ att skaffa ett jobb, skriver paret på Instagram, enligt Daily Mail.     

Paret ska även ha sagt att de skulle kunna tjäna pengar genom modelljobb, men att de inte vill eftersom de inte vill ”marknadsföra konsumism”. 

Paret möttes av ännu fler ilska kommentarer efter att de hade bett följarna om pengar till en Afrikaresa. Bildkälla: Instagram

Ber följarna om pengar till Afrikaresa 

I slutet av juli vill paret ge sig iväg på en cykelresa från Tyskland till Afrika. Men eftersom de inte har några egna pengar har de nu startat en insamling i hopp om att deras Instagramföljare ska sponsra deras resa. 

Målet är att få ihop ungefär 120 000 svenska kronor för att ha råd med cykel, mat, boende, försäkringar, internet och SIM-kort så att de ska kunna uppdatera deras Instagramkonto under resan. 

Detta har fått följarna att ilskna till ännu mer. 

”Eller så kan ni skaffa er ett jobb och betala för er egen lilla cykelresa?”, skriver en av följarna. 

Efter alla upprörda kommentarer har paret nu valt att ta en paus från sociala medier.    

Var det rätt av paret att låta mamman betala?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Börsen ser ut att inleda veckan nedåt

Bidragsstopp: Jakt på stenmård kan upphöra

Miljoner har satsats på att försöka utrota stenmården, men nu har Naturvårdsverket avslutat finansieringen av projektet, rapporterar Kristianstadsbladet.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Vetlanda

"En till sjukhus efter olycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Per Skoglund tappar det helt i Nyhetsmorgon: ”Helv...”

Travexperten Per Skoglund visste inte var han skulle ta vägen i Nyhetsmorgon i lördags.

Trafikolycka på E20 – körfält avstängt

"På E20, i höjd med Jerikotunneln och i riktning mot Göteborg, är två personbilar inblandade i en olycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Kinnevik säljer Tele2 till utländska ägare

Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik har gjort upp om att sälja hela sitt innehav i telekombolaget Tele2 för 13 miljarder kronor till utländska ägare, skriver Kinnevik i ett pressmeddelande. Tele2 bildades av Jan Stenbeck på 1980-talet.