Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pizzalovers! Äntligen är den här: Pickles-pizzan

- 26/06/2019, 17:39 -

Ananas, flytta på dig! Den klassiska Hawaii-pizzan har gjort sitt. Nu är pickles-pizzan här, förhoppningsvis för att stanna. Blir det en klassiker tro?

Pickles är väl lika mycket vattendelare som typ koriander. Vissa ÄLSKAR det samtidigt som många avskyr det. Men nu kommer riktigt glada nyheter till alla pickles-lovers där ute. Nu är den här – pickles-pizzan!

Vissa tycker ju det är helt galet att slänga på ananas på Hawaiin, men ändå är den så poppis.

Då är ju frågan: Vad blir pickles-pizzans öde?

"Kinda Big Dill"

Den helt nya varianten av pizza har skapats av QC Pizza i Minnesota, USA. Videon på när pizzan skapas delades på Foodbeast och blev snabbt viral.

Pizzans namn är "Kinda Big Dill", som man kan tolka som "kind of a big deal".

Så, vad sjutton består denna snackis av? Istället för den vanliga tomatsåsen har botten ett lager av sås baserad på vitlök och dill. Därefter läggs det på en hel del hemlagad kanadensisk bacon. 

Vad kommer sedan då? Jo, den ljuvliga toppingen med pickles. Hela runda pizzan fylls av ett lager pickles som sedan täcks över med mumsig mozzarella-ost. Det sista som händer är att ett ytterligare lager av pickles läggs på. 

Sist av allt – oregano, som i vanliga fall brukar vara pricken över i:et på pizzan, gäller inte här. Pickles-pizzan toppas istället med färsk dill!

Pickles-pizza
Älskar du pickles? Bildkälla: QC Pizza

Blev snabbt viral

När en videon på tillverkningen av pickles-pizzan slängdes ut på internet blev den snabbt viral och reaktionerna är minst sagt splittrade. 

"Nej jag är inget stort fan av det här, men det är bara min åsikt. Helt ok om du gillar denna pizza", skriver en användare. "Omg! Jag vill sååå gärna testa denna!", skriver en annan.

Ännu har inte Sverige hakat på pickles-trenden, men som vi alla vet – smaken är ju som baken!

Har du koll på vilka pizzor som är mest populära där du bor? Nyheter24 har tidigare rapporterat en unik lista som visar vilka pizzor som äts mest i varje stad. Här kan du ta del av hela listan.