Forskare är nära ett vaccin mot Alzheimers.
Forskare är nära ett vaccin mot Alzheimers. - Foto: Pixabay

Forskarnas besked: "Kan ha hittat vaccin mot Alzheimers"

Forskare har gått ut med att de möjligtvis kan ha hittat ett vaccin mot den, i nuläget, obotliga sjukdomen Alzheimers.


Alzheimers är den hemska sjukdomen som drabbar mestadels äldre, men det påverkar alla inblandade. Sjukdomen förtvinar nervcellerna i hjärnan, vilket skapar bland annat minnesförlust. Det kan också påverka talförmågan och den kognitiva förmågan.

Alzheimers kan påverka minnet, den kognitiva förmågan och talförmågan. Bildkälla: Pixabay

Närmar sig ett vaccin

Idag är Alzheimers fortfarande en sjukdom som inte går att bota. Det finns mediciner som lindrar symptomen och kan förbättra koncentrationsförmågan och minnet, men bara under en viss tid.

Men nu kan forskare gladeligen berätta att de närmar sig lösningen på ett vaccin mot sjukdomen. 

"Endobody-vacciner"

Det är United Neuroscience som forskat kring en medicin som ska motverka Alzheimers. 

De berättar i ett pressmeddelande att de har fått ett genombrott i immunologi, som de kallar för "endobody-vacciner". Dosen ska enligt dem bekämpa sjukdomen med hjälp av sitt egna virus. Just nu finns det bara fyra stycken godkända vacciner av detta slag på marknaden, två stycken för cancer och två för djurhälsovård. 

Det var Chang Yi Wang som upptäckte ett unikt "endobody-vaccin" som de är positivt inställda till, då de hoppas och tror ska kunna vara ett botemedel mot Alzheimers. Vaccinet går under namnet UB-311.

96 procent fick inga biverkningar

Flera tester har gjorts med UB-311 och hela 96 procent av testpersonerna rapporterar att de inte fick några biverkningar alls av vaccinet.

Forskare vill dock påpeka att det inte finns ett ordentligt svar på att vaccinet kommer hjälpa alla patienter som testar det, men United Neuroscience är trots detta optimistiska till de positiva effekter som de kan få ut av vaccinet, skriver Wired

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!