Det här säger ditt porrsurfande om dig.
Vad din favorit porrgenre säger om dig. - Foto: Pixabay

Det här säger din favoritporr om dig

En sexolog har kommit fram till en teori om vad vår favoritporr säger om oss – och tydligen har våra tidigare livserfarenheter mycket att göra med vilka fetischer vi har.


Många har fetischer när det kommer till porr, men varför? Svaret kan förvåna dig. Enligt den Toronto-baserade sexologen Carla Costa är porren vi konsumerar till hög grad kopplat till vårt förflutna. 

Så skapas porrpreferenser

Costa menar att porr tar fram vissa känslor hos oss som vi har erotiserat under våra liv. Vår hjärna använder nämligen våra erfarenheter, både positiva och negativa, för att omvandla det vi ser till något "hett". Detta kan vara anledningen till att man får en fetisch för någonting. 

– Jag har en klient som är transvestit som har varit i ett heterosexuellt förhållande under hela sitt liv, men blir väldigt kåt när han tittar på transvestit-porr och han blir väldigt irriterad över det för han varken förstår det eller vill att det ska vara en del av hans liv, säger Costa till Vice.

En fetisch Costa alltså menar går att härleda till klientens egna historia. 

Förbjuden porr

Dock har inte alla porrpreferenser sitt ursprung från våra erfarenheter enligt Costa. Det kan också komma av idén att ta del av något som är "förbjudet". Det här triggar nämligen belöningssystemet i vår i hjärna vilket då kan skapa en fetisch.

Vårt porrtittande grundar sig mycket i våra livserfarenhet enligt en ny teori. Bildkälla: Pixabay

MILF-porr 

Det här kan även vara förklaringen till varför MILF-porr är så pass populärt, menar Costa. Istället för den rätt så obehagliga teorin om att man erotiserar sin mamma så handlar det i så fall mer om att bli exalterad över den "förbjudna" känslan i att vara med någon som är mer erfaren än en själv.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på porr?
Tack för din röst!
Senaste nytt

700 instängda i australisk avkrok

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

2 timmar sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

3 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.