Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Greta Thunberg hyllas på tyskt majsfält

- 14/07/2019, 17:22
Greta Thunberg

Greta Thunberg hyllas på tyskt majsfält

Guido Kirchner/AP/TT, Wiktor Nummelin / TT

Greta Thunberg har hyllats världen runt för sitt arbete och nu hyllas hos återigen, men på ett minst sagt udda sätt. En bonde i Tyskland har nämligen gjort en labyrint på ett majsfält föreställande Greta.

Under hösten i fjol började 16-åriga Greta Thunberg att skolstrejka varje fredag, och har gjort det sedan dess. Detta för att uppmärksamma klimatfrågan men också för att få politiker att agera. Nu har hon precis gått ut grundskolan och ska ta ett sabbatsår för att ägna sig åt klimatet. 

Nyligen blev klimataktivisten utsedd av Nyheter24 till "Sveriges mäktigaste unga" – för visst har hon gjort avtryck i stora delar i världen. Bland annat är hon väldigt populär i Tyskland, och det sägs att hon ska ha varit en bidragande faktor till miljöpartiets framgångar i senaste EU-valet. 

Nu får hon en rejäl, minst sagt udda, hyllning från en bonde i Tyskland – nämligen på ett majsfält. 

"Fridays for future"

Det är den tyska bonden Benedikt Lünemann, 35, boendes i västtyska Selm som ligger bakom hyllningen. Han har gjort en jättestor labyrint på ett majsfält som föreställer Greta Thunberg. Det står också texten "Fridays for future".

Här är den enorma hyllningen till Greta. Bildkälla: Guido Kirchner/AP/TT

Enligt tidningen Westdeutsche Zeitung är labyrinten 180 meter hög (!) och 100 meter bred med en totallängd på över två kilometer. Totalt ska den tagit 15 timmar att skapa.

– Jag gör det med en gps och ritar en karta med en app, säger Lünemann till tidningen.