BAGAGE
Nu skärper flygbolagen sina bagagekontroller. - Foto: Pixabay

Nu skärps handbagagekontrollen: "Ska gynna passagerare"

Flera flygjättar har kommit med en lösning på hur de ska få slut på förseningar och skapa en bättre upplevelse för sina resenärer. Nu har bland andra Norwegian valt att öka fokus på handbagagekontroller.


Vi har alla varit där – man står på flygplatsen och en jobbig magkänsla börjar kännas av. Packade man för tungt i handbagaget? Det är ju aldrig kul med extra kostnader.

Många flygbolag har nu fått nog av den mängden övervikt som resenärer har i sina handbagage.

Skärper reglerna

Flera företag går därför ut med att de från och med nu kommer att öka fokuset på att kontrollera handbagagen.

I ett mejl till Nyheter24 skriver flygjätten Norwegian att det inte handlar om att reglerna kommer att stramas åt, utan snarare att detta kommer att gynna passagerare.

"Resande har ofta med sig för mycket handbagage, något som kan leda till stora förseningar. Samtidigt är det frustrerande för medpassagerare som inte får plats med sitt handbagage när andra inte följer reglerna" skriver Astrid Mannion-Gibson, presskommunikatör på Norwegian.

Noggranna med information

Hon förklarar vidare att företaget arbetar mycket med att ge bra information till resenärerna genom webbsidan, appen, beställningsprocessen och på deras sociala medier.

"Det stämmer att vi har ett ökat fokus för att se till att våra passagerare vet vilka regler som gäller. Vi har jobbat målinriktat på att förbättra vår punktlighet och som en del av arbetet gör vi mer frekventa stickprover på handbagage. Det gör vi för att försäkra passagerare om en så bra reseupplevelse som möjligt och för att flygen ska gå i tid", fortsätter hon i mejlet.

Vilka tips har ni till resenärer som oroar sig för att handbagaget ska vara väga mer än tillåtet?

"Mitt tips är att läsa på om de regler vi har för handbagage innan man åker ut och reser för att undvika övervikt och extra avgifter på flygplatsen", avslutar Mannion-Gibson till Nyheter24.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Flyger du ofta?
Tack för din röst!