Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pytonormar parade sig på hustak – då rasade det samman: "Helvetet bröt lös"

- 29/07/2019, 20:20 -

Ett par från Australien fick sig minst sagt en obehaglig överraskning. Två fullvuxna pytonormar, mitt uppe i parningsakten, brakade igenom taket.

Ormfångaren Matt Hagan fick rycka ut på ett rutinuppdrag, enligt honom själv. Men allt gick inte precis så som han hade tänkt sig när han kom fram till huset i Cairns, skriver Mirror. 

De två pytonormarna, fem meter långa och tillsammans 40 kilo tunga, hade letat sig upp på ett hustak. Vilket är en plats som ormarna gärna befinner sig på under parning. 

Efter att Hagan larmats och anlänt till platsen såg han att ormarna höll på att orsaka skada på taket. För att nå dem behövde han dessutom plocka bort en bit av takläggningen. 

"Helvetet bröt lös"

Tyngden blev då för stor och taket brakade sönder – ormarna föll fritt och landade inuti husinnehavarnas kontor. 

– När taket rasade och ormarna föll ner i kontoret bröt helvetet lös. Jag var tvungen att ta mig ner och få iväg två pytonormar väldigt snabbt, säger Hagan. 

Matt Hagan och en medhjälpare poserar med fångsten. Bildkälla: Facebook

I ett Facebook-inlägg beskriver han det som att "Parningssäsongen har startat med en SMÄLL... på taket!".

Varken någon människa eller orm uppges ha kommit till skada i samband med incidenten. 

Ett bekymmer för allmänheten

Under parningssäsongen i Australien är det vanligt att pytonormarna besvärar allmänheten med sin närvaro. Enligt Hagan är de "stora och läskiga", men dock inget hot mot människor. 

Största bekymret uppstår när två hanar slåss med varandra – för att få honans uppmärksamhet. Hagan menar att dessa sammandrabbningar kan ge ifrån sig en "märklig doft". 

Han säger också att ett träd intill huset är som att "rulla ut röda mattan" för ormarna. Då kan de nämligen enkelt ta sig upp på huskroppen. 

Parningssäsongen i Australien börjar i juli och pågår till sent i september, skriver Mirror

Mer nyheter: Fulla fiskmåsar chockar invånare: "Stank av öl och spydde på mig"