Söndag 9 Maj
Stockholm

Fulla fiskmåsar chockar invånare: "Stank av öl och spydde på mig"

Fulla fiskmåsar härjar i Storbritannien.
Fulla fiskmåsar härjar i Storbritannien. Foto: Johan Nilsson/TT, Vilhelm Stokstad/TT

Storbritannien har länge, precis som Sverige, haft problem med häckande fiskmåsar. Men nu har havsfåglarna tagit det ett steg längre – de snor nämligen alkohol från stränder och uteserveringar, vilket gör dem berusade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vissa fåglar kan vara härliga att se och höra, speciellt under varma sommarkvällar eftersom det väldigt ofta förhöjer den mysiga sommarkänslan.

Men andra fåglar är inte lika härliga.

Vi menar såklart – fiskmåsar.

Inte bara har de varit problematiska i Sverige, när de går till attack under häcksäsongen eller rövar bort små hundar, exempelvis när en fiskmås rövade bort lilla chihuahuan Gizmo.

Men det är inte det enda problemet längre.

Fiskmåsar kan bli aggressiva under sommaren. Bildkälla: Hasse Holmberg/TT

Fulla fiskmåsar

Flera personer i Storbritannien har nämligen rapporterat om fulla fiskmåsar som härjar på uteserveringar och stränder. Vissa har till och med sett flera måsar ramla ned från tak, spy och flyga in i bilar under alkoholpåverkan.

RSPCA, är en frivilligorganisation som tar hand om skadade djur. De trodde först att fiskmåsarna var sjuka efter att ha fått ta hand om 30 fåglar, som alla uppvisade samma symptom. Men efter att måsarna kräkts visade de sig må bättre, och det var inte förrän då som man förstod anledningen till deras beteende.

Fulla fiskmåsar har rapporterats in i Storbritannien. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

"Spydde på mig"

En person som hamnade i skottlinjen för en väldigt berusad fiskmås var brandmannen Virgil Turner.

 – När vi kom fram hade den redan trillat ned från taket och satt och skakade på huvudet och försökte flyga. Den stank av öl och spydde på mig när jag fångat den, förklarade Turner till The Sun, rapporterar Aftonbladet.

Myrsyra som LSD

Det finns även rapporter kring fiskmåsar som flugit genom stora svärmar av flygmyror.

Flygmyrorna utsöndrar något så kallat myrsyra, vilket måsarna får i sig.

Myrsyra har en effekt likt LSD, vilket får fåglarna att bete sig väldigt offensivt och konstigt. De har även setts kollidera med bilar, skriver The Sun enligt Aftonbladet.

Gillar du fiskmåsar?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela