Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flera larm till polis i Tyskland – på grund av pilska igelkottar

- 07/08/2019, 13:24 -

Under en period har polisen fått in flera larm från personer som ringer in angående grannar som de trott ha haft alldeles för högljutt sex. När polisen väl kommit till platsen har det visat sig bero på något helt annat – nämligen parande igelkottar.

Polis i Tyskland har fått in flera larm den senaste tiden.

Varför?

Boende har nämligen vaknat under nätterna på grund av störande ljud – och det är inte vad man kan tro.

Igelkottar parar sig under nätterna

Det har nämligen visat sig bero på igelkottar som parar sig under mörkrets timmar, skriver Aftonbladet.

Inte heller gör de det särskilt diskret. Det var nämligen två igelkottar som under parningsakten lät så pass högt att en fastighetsskötare vid en skola i München blev tvungen, av polisen, att gå upp mitt i natten för att söka igenom området efter dem.

Kan pågå i timmar

De små djurens intima umgänge kan pågå i flera timmar. Inte sällan ger de ifrån sig högljudda grymtningar och skrik, vilket experter inte kommit i underfund med varför. De är nämligen osäkra på om det har med välbehag att göra, eller om de skadar sig på varandras taggar.

Stör inte djuren

Räddningstjänsten har fått information av experter att inte störa eller avbryta igelkottarnas parningsakt,  som vanligtvis pågår mellan april och september, rapporterar Aftonbladet.

Tycker du att igelkottar är söta?