Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya resetrenden ”slow travel” - för både din och miljöns skull

- 10/08/2019, 20:34

Har du hört talas om den nya resetrenden "slow travel"? Inte? Nyheter24 förklarar!

Trender kommer och går, men denna borde dock bestå. Iallafall om man vill värna mer om sitt välmående samtidigt som man bidrar till en bättre miljö.

Slow travel kallas den nya trenden bland resglada människor som är trötta på stressen som kan uppkomma under resor som egentligen är till för att koppla av.

Slow travel uppmanar till ett lugnare tempo. Bildkälla: Pixabay
Slow travel uppmanar till ett lugnare tempo. Bildkälla: Pixabay

Res långsamt

Det innebär helt enkelt att resa – långsamt. Att ta sig tiden att njuta ordentligt och kunna uppleva den egentliga kulturen utan att fastna i turistfällor.

Istället för att ha fullbokade dagar där man inte missar några sevärdigheter, eller bokar en bil för att ta sig till en bestämd specifik plats, så vill slow traveling uppmana till att skippa allt planerande.

En tumregel att gå efter om man vill resa långsammare är att ta dagen som den kommer och inte fastna i trygghetszonen "äta på de välkända matkedjorna och shoppa från de stora klädkedjorna". Det blir ju ganska tråkigt tillslut, eller hur?

Undvik turistställen

Om du vill testa på slow travel bör du vilja vända ryggen till de klassiska turistattraktionerna. En äkta slow traveler tar sig hellre till de gator där turister inte brukar röra sig, för att få härliga kulinariska upplevelser.

Skippa bilen och ta cykeln istället, som en riktig slow traveler, eller till och med skippa flyget helt!

Njut av din oplanerade semester, för du vet väl vad man brukar säga?

Det är oftast när det är spontant som det blir bäst!

Källa: Veckorevyn