Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är 4 egenskaper riktigt smarta människor har gemensamt

- 13/08/2019, 22:33 -
Egenskaper

Här är fyra egenskaper smarta människor har gemensamt

Emojipedia, Wikimedia Common, Pixabay

Avskyr du att röra på dig? Ligger du hellre kvar i soffan och myser till det? Kanske är du en hejare på att svära? Är det så att du känner igen dig så kan du ha en mycket väl fungerade hjärna, helt enkelt riktigt intelligent.

Det finns några saker som intelligenta människor har gemensamt. Kanske sitter du inne på någon av egenskaperna? Här är fyra saker som riktigt smarta människor gör.

1. Latispotatis

Om din favoritplats hemma är soffan så ska du inte ha dåligt samvete. Det kan nämligen vara ett gott tecken. Ja, tro det eller ej, men intelligenta människor kan ofta anses som riktiga latmaskar. 

Det finns tydliga samband mellan hög intelligens och lathet menar resultatet av en undersökning vid Florida Gulf Coast University. De visar även på att människor som är riktiga tänkare och föredrar att lösa svåra problemställningar är mindre fysiskt aktiva. 

Forskarna menar att detta kan bero på att människor som sitter på en hög intelligens helt enkelt inte bryr sig särskilt mycket om att "ha tråkigt".

2. Avskyr smaskare

Hur många gånger har man inte hört någon i sin närhet tugga lite extra på sitt tuggummi? Frågan är, stör smaskande dig? Får du svårt att koncentrera dig? Ingen fara, det kan innebära att du är mer intelligent och kreativ än de flesta runt omkring dig.

Neuropsychologia publicerade en undersökning gjord av ett forskarlag vid Northwestern University som visar på att de personer som är mest kreativa även är de som blir mest påverkade negativt av irriterande ljud.

Personer med hög kreativ intelligens drar till sig och upplever intryck med alla kroppens sinnen. Av den anledningen så påverkas dessa smarta människor av distraherande ljud, för att de helt enkelt inte kan stänga ute ljuden som de egentligen inte vill höra. Personer med låg kreativ intelligens däremot, de kan.

3. Stökpelle

Till dig som älskar att ha det stökigt och är en riktig slarver – stort grattis! Ja, tro det eller ej, men detta är faktiskt helt och hållet till din fördel.

Forskning menar nämligen på att slarviga personer visar tecken på hög intelligens. Studien som forskningen bygger på visar på att personer som är riktigt slarviga oftast har ett högt IQ, ja det är sant!

Hur kommer det sig att inte "ordning  och reda – pengarna på fredag" är ett vinnande koncept?

En studie av University of Minnesota visar på att personer med ett exempelvis stökigt skrivbord sitter inne på högre intelligens. Något som studien även visade var att en rörig miljö resulterade till ett mer kreativt arbetsflöde.

Låter det knäppt? Egentligen inte, 1 + 1 blir ju 2. Och om du inte tillbringar massa tid på att organisera och göra rent runt omkring dig, så betyder ju det att ditt sinne antagligen är upptagen med en hel del viktigare saker?

4. Grodspottare

Vad säger du när du slår tån i en bordskant? Om ditt svar är "Aj! Hoppsan!" har vi lite dåliga nyheter. Om du i stället börjar förbanna alla bords uppfinnare och önska sömnapné åt deras hundar så har du ingen anledning att oroa dig.

Sitter du inne på ett rikligt förråd med svordomar? Det kan vara tecken på hög intelligens, menar en amerikansk undersökning. Men inte bara det! Du kan även sitta inne på ett stort ordförråd och stor språkförståelse.

Detta menar psykologen Krisitin L. Jay från Marist College och Timothy B. Jay från Massachusetts College of Liberal Arts som står bakom en undersökning som visar detta tydliga resultat.

Kort och gott: Människor som sitter inne på ett större och mer välutvecklat ordförråd är även de som använder sig av skällsord och andra kraftuttryck. Och vad innebär det? Jo, tecken på hög intelligens. 

Källa: Illustrerad vetenskap

Nyheter24 har tidigare skrivit nio smarta tips på hur du kan höja din IQ. Kika här för att ta del av tipsen.