Läkare varnar för den nya sex-trenden.
Läkare varnar för den nya sex-trenden. - Foto: Pixabay

Läkare varnar om nya sex-trenden: "Inte värt det"

Att ha sex ska vara kul och härligt för alla parter. För att göra det lite extra spännande är det många som väljer att ta till olika redskap, till exempel mat. Men nu varnar läkare för den nya trenden som går ut på att stoppa upp choklad i vaginan.


Det har cirkulerat runt flera trender gällande kvinnors underliv på internet den senaste tiden, den ena märkligare än den andra.

Bland annat har det varit stor uppståndelse kring att steama sitt underliv. Vad det är för något? Det kan du ta reda på här.

Ingen bra kombination

Det finns flera sätt att krydda till sexlivet. Något som är väldigt vanligt är att ta till olika verktyg eller leksaker. Vissa personer väljer dock att använda sig av billigare varianter – exempelvis något som går att hitta i kylskåpet. 

Bildkälla: Pixabay

Men nu varnar läkare om den nya, omtalade trenden som går ut på att stoppa upp choklad i vaginan under sexakten.

– Idén om sex och mat tillsammans är faktiskt inte så konstig, när man väl tänker på det. Båda involverar fysisk njutning, båda är bäst när de är avslappnade och det är något man kan göra tillsammans, vanligtvis i en relation, berättar läkaren Mary Lowth till danska Dagens.

Kan bilda bakterier

Med det sagt menar hon att man bör vara försiktig när man blandar mat med sex. Det finns nämligen en stor risk för att det kan överföras bakterier som inte är särskilt bra för de privata delarna.

– Oavsett om du stoppar in den mest sterila biten choklad i en vagina med rena fingrar, så kan chokladen fortfarande skapa en dålig bakterieflora, förklarar hon vidare.

Lowth avråder alltså att beblanda sex med mat som kan orsaka bakterier. Några exempel hon drar upp, förutom choklad, är jordgubbar.

– Och särskilt inte jordgubbar doppade i choklad. Det är bara inte värt det, avslutar hon till Dagens.

sex
/
Mat
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blandat sex med mat?
Tack för din röst!