Söndag 14 Aug
Stockholm

Körde EPA-traktor i 110 kilometer i timmen – blev stoppad och hämnades

Körde A-traktor i 110-km/h – döms.
16-åring körde EPA-traktor i 110km/h. Foto: Anders Wiklund/TT, Fredrik Sandberg/TT

Den 16-årige pojken körde i riktning mot Hässleholm. I rätten har han sagt att han inte kände till att bilen kunde komma upp i en hastighet av 110 kilometer i timmen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den 4 november 2018 som händelsen utspelade sig längs Helsingborgsvägen i riktning mot Hässleholm.

En bilist, som körde lagligt kring 70-80 km/h, blev omkörd på insidan av en EPA-traktor som i sin tur höll en hastighet av 110 kilometer i timmen.

Mannen som blev omkörd valde då att följa efter EPA-traktorn och noterade utöver den för höga hastigheten att personen inte stannade vid stoppskyltar. Flera gånger ska föraren dessutom ha varit nära att tappa kontrollen över sitt fordon.

Kände igen pojken

När personen som körde EPA-traktorn till slut stannade och klev ur fordonet, kunde den efterföljande mannen konstatera att han kände till 16-åringen. Hans dotter hade nämligen tidigare haft en relation med pojken.

Ett par månader efter vansinneskörningen smällde en fyrverkeripjäs av vid ytterdörren av det hus som mannen och dottern bodde i. Kort efter smällen fick dottern ett meddelande på Snapchat som löd "Nästa sitter mellan ögonen på din pappa".

I rätten har 16-åringen nekat till att han kände till att EPA-traktorn kunde komma upp i 110 kilometer i timmen. Men han har erkänt smällen vid bostaden och att han skickat det hotfulla meddelandet via Snapchat.

Döms för flera brott

Pojken har nu dömts till 35 timmars ungdomstjänst för gärningarna, skriver Kristianstadsbladet.

Men han döms också för brott mot lagen om förbud beträffande knivar, samt ringa vapenbrott. Det senare på grund av innehav av en soft air gun, som är tillståndspliktig för personer under 18 år.

Mer nyheter: Stort polispådrag i Malmö – prickskyttar på tak vid förskola

Har du kört EPA-traktor?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.