Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mormor doppade sitt barnbarn i kokhett vatten – åtalas

- 21/08/2019, 14:30 -

En tvåårig flicka i Tennessee, USA, fick sina fötter doppade i kokhett vatten av sin styvmormor. Nu riskerar flickan få dem amputerade.

Två år gamla Kaylee Robinson blev barnvaktad av sin styvmormor Jennifer Vaughn i hennes hem i Chattanooga, Tennessee. Mamman till barnet, Brittany Smith, som hade lämnat sin dotter hos styvmamman fick ett samtal från henne samma dag att hon skulle komma hem igen.

– Jag kunde höra Kaylee skrika i bakgrunden, säger Brittany till Metro.

Ansåg att tvååringen hade misskött sig

När hon anlände till platsen så erkände Jennifer att hon hade doppat tvååringens fötter i ett badkar fyllt med kokhett vatten. Styvmannan erkände sedan att hon hade använt det varma vattnet på barnet för att hon hade en dålig dag och för att hon tyckte att barnet hade misskött sig.

– Om jag fick bestämma så skulle hon få exakt samma straff som hon gav min dotter. Jag skulle vilja att någon bränner hennes fötter på samma sätt, säger Brittany till Metro.

Åtalad för barnmisshandel

Händelsen, som inträffade den 11 augusti, har nu gått till rätten. Styvmamman har blivit åtalad för barnmisshandel och borgen är satt på 150 000 dollar, nästan 1,5 miljoner svenska kronor.

Nu cirkulerar ett flertal bilder på Kaylees fötter i amerikanska medier. Polisen på Rhea Country Sheriff's Department, Rocky Potter, menar på att det är de värsta brännskadorna som han någonsin har sett.

Jennifer Vaughn
Jennifer Vaughn har åtalats för barnmisshandel. Bildkälla: Rhea County Sheriff's Department

Ser ut som hon bär rosa strumpor på fötterna

Och skadorna har blivit så pass allvarliga att de ser ut som flickan bär runt på rosa strumpor på fötterna. Och tillståndet blir bara värre och värre.

– Det är fruktansvärt, det är bara så stressigt. Kaylee har haft två operationer hittills, men de har inte fungerat. Huden reparerar sig inte riktigt på det sätt som läkarna hoppades på. Hon upplever mycket smärta. De (kirurgerna) kommer att ta lite hud från låret nästa vecka för att försöka reparera hennes fötter, säger mamma Brittany Smith till Metro, enligt Daily Mail.

Riskerar att förlora fötterna

Hon säger också att Kaylees fötter har en hög risk av att drabbas av infektioner och kan i värsta fall behöva amputera dem.