Lögn
Psykologen: Här är 4 tecken på att din partner ljuger på sms - Foto: Pixabay, Shutterstock

Psykologen: Här är 4 tecken på att din partner ljuger på mess

Misstänker du att din partner är oärlig på sms eller när ni chattar? Det finns en hel del varningstecken som du faktiskt kan hålla koll på för att undvika "missförstånd"...


Enligt psykologen Joshua Kaplow, i en intervju med Elite Daily, är det specifikt fyra varningstecken som du bör hålla lite extra utkik efter om du vill slippa trubbel i paradiset, eller ja kanske rent av vill avslöja din älskling.

Något som är viktigt vid alla punkter att tänka på är om det har skett en förändring. Kanske har din partner gjort något av punkterna redan från början? Ja, men då är det så, och du kanske inte alls behöver misstänka något.

Här är de 4 tecken som du ska hålla ett extra öga efter:

Överförklaringen

Hur är det med din partners stil i smsen? Enligt Klapow kan det vara en varningsfälla om din partners beteende i smsen ändras. Har din älskling exempelvis tidigare fattat sig ganska kort i sina sms och sedan helt plötsligt börjar skicka noveller? Då kan det vara läge att kika om det inte är något fuffens på gång.

Anledningen till det är att när människor känner sig skyldiga så tenderar de att överförklara saker och ting.

Bytet av samtalsämne

Har du någon gång märkt av att din partner avbryter dig och byter samtalsämne illa kvickt mitt i konversationen? Det kan tyvärr vara ett tecken på att din älskling försöker undvika frågan ni precis varit inne på, eller rent av hela ämnet.

Plötsligt försvinnande

Men den största förändringen som kan vara bra att hålla koll på är din partners sms-vanor, speciellt hur lång tid det tar innan din älskling svarar och vilken tidpunkt.

Kanske har din partner varit supersnabb med att ge svar tidigare, och nu helt plötsligt tar det timmar utan ett ljud? Om svaret dröjer lite extra när du ställt frågan om "vad hen gjorde igår", så kan det tyda på att din partner helt enkelt tänker igenom svaret en eller två extra gånger. 

Sen kan det ju såklart finnas andra anledningar och förklaringar till att din partner är seg på att svara. Men kom ihåg, anledningen till ett sent svar kan också vara för att en lögn håller på att snickras ihop.

Byte av "språk"

När din partner börjar använda sig av fraser eller specifika ord som du inte sett till tidigare? Not a good sign. Kaplow menar att om en person kastar ur sig saker som inte brukar användas av hen i vanliga fall, typ emotionella ord, så kan det vara ett tydligt tecken på att personen i fråga ljuger. 

För det är ju faktiskt så att om en person ljuger så är hen inte heller uppriktig mot sig själv. Och om man inte är uppriktig och sann mot sig själv så vore det ju inte så konstigt om språket inte är "det vanliga".

Säkerheten

Så, dessa tecken kan alltså vara tecken på att din älskling ljuger. Men det behöver ju inte betyda att det faktiskt är så. Med andra ord, dra inga slutsatser nu om att din älskling springer runt och vänstrar! Hen kanske bara har supermycket att göra på jobbet, eller någon annan superrimlig förklaring.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Risk för nya ras i danska Børsen

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.