Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Obehagliga scenen: Ungdomar spelade fotboll med levande ankor

- 11/09/2019, 17:17

En man i Eslöv var ute med sin hund när han vittnade till den hemska händelsen. Flera ungdomar spelade nämligen fotboll med livs levande ankor.

Under måndagskvällen var en man ute och rastade sin hund i Eslöv. Men under promenaden blev han vittne till en alldeles fruktansvärd händelse. 

Mannen såg nämligen tre tonårspojkar spela fotboll med levande ankor.

– Han observerar tre personer varav två tydligen är drivande. De sparkar på och mot flera ankor. Vissa ankor träffas andra kommer undan, säger Mats G Odestål, kommunpolis i Eslöv, enligt Kvällsposten.

"Frågar om de ska sparka på mannens hund istället"

Hundägaren gick då fram till ungdomarna för att prata med dem. Dock blev det inget givande samtal och istället hamnar mannen i en hotfull situation.

– Han passerar och går helt sonika fram till personerna och undrar vad de sysslar med. Då blir de hotfulla och frågar om de ska sparka på mannens hund i stället, säger Odestål, enligt Kvällsposten.

Har polisanmält händelsen

Mannen backade undan från situationen, men lyckades filma de misstänkta djurplågarna. Nu har händelsen polisanmälts för djurplågeri och olaga hot.

– Man sparkar inte djur, säger Odestål, enligt Kvällsposten.

Polisen kommer nu försöka få kontakt med gärningsmännen. Med hjälp av videoklippet så hoppas de kunna identifiera personerna som ligger bakom det misstänkta brottet. 

Ankor
Ankor användes för att spela fotboll. Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT