Ankor användes som fotbollar.
Ankor användes som fotbollar. - Foto: Pixabay

Obehagliga scenen: Ungdomar spelade fotboll med levande ankor

En man i Eslöv var ute med sin hund när han vittnade till den hemska händelsen. Flera ungdomar spelade nämligen fotboll med livs levande ankor.


Under måndagskvällen var en man ute och rastade sin hund i Eslöv. Men under promenaden blev han vittne till en alldeles fruktansvärd händelse. 

Mannen såg nämligen tre tonårspojkar spela fotboll med levande ankor.

– Han observerar tre personer varav två tydligen är drivande. De sparkar på och mot flera ankor. Vissa ankor träffas andra kommer undan, säger Mats G Odestål, kommunpolis i Eslöv, enligt Kvällsposten.

"Frågar om de ska sparka på mannens hund istället"

Hundägaren gick då fram till ungdomarna för att prata med dem. Dock blev det inget givande samtal och istället hamnar mannen i en hotfull situation.

– Han passerar och går helt sonika fram till personerna och undrar vad de sysslar med. Då blir de hotfulla och frågar om de ska sparka på mannens hund i stället, säger Odestål, enligt Kvällsposten.

Har polisanmält händelsen

Mannen backade undan från situationen, men lyckades filma de misstänkta djurplågarna. Nu har händelsen polisanmälts för djurplågeri och olaga hot.

– Man sparkar inte djur, säger Odestål, enligt Kvällsposten.

Polisen kommer nu försöka få kontakt med gärningsmännen. Med hjälp av videoklippet så hoppas de kunna identifiera personerna som ligger bakom det misstänkta brottet. 

Ankor användes för att spela fotboll. Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.