Marina Tilby
Marina Tilby somnade på sin bebis, som dog. - Foto: Unsplash/Facebook

Ung mamma somnade full på sin bebis – nyfödda sonen dog

Den unga mamman Marina Tilby gick ut och klubbade med sin fyra veckor gamla bebis. När hon kom hem somnade hon ovanpå sonen, som dog.


Marina Tilby, 26, från Wales mötte upp sin syster på en bar för att dricka öl en kväll i mars 2017. Bara fyra veckor tidigare hade hon fött en son, som hon tog med sig till baren. 

De två systrarna gick sedan vidare till en annan bar och där har vittnen från dansgolvet berättat hur den unga kvinnan kastat upp det lilla barnet i luften och sedan fångat honom igen, skriver BBC.

Somnade på sonen

Systrarna ska sedan ha träffat en grupp män som de följde med hem. Väl i huset ska Marina Tilby ha lagt sig i sängen med sin bebis för att mata honom – och sedan somnat på sonen. 

När systern tittade till dem upptäckte hon att Marina låg på det lilla barnet, som blödde från näsan och var medvetslös. 

Pojken förklarades död 

Den fyra veckors gamla pojken togs direkt till sjukhus men hans liv kunde inte räddas. Kvinnan dömdes sedan till två år och fyra månaders fängelse, skriver Expressen. 

Kvinnans försvarsadvokat ansåg att det var för högt straff och överklagade. Det går nämligen inte att utesluta att pojken drabbats av plötslig spädbarnsdöd innan mamman somnade på honom, enligt det medicinska rapporten. 

Det går alltså inte att bevisa att pojken verkligen dog av kvävning. 

Släpps på fri fot

För en kort tid sedan erkände Marina avsiktlig försummelse av sin son och barnmisshandel. Nu har domstolen sänkt straffet för henne till 16 månaders fängelse. Därmed släpps hon på fri fot.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!