Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Infekterad debatt: Vill döpa förskolan till "Regnbågen"

- 14/09/2019, 09:23 -

En ny förskola ska slå upp sina portar i den värmländska staden Årjäng. Men vad den ska döpas till är inte bestämt – fast ett av förslagen har blivit mycket omdiskuterat.

Det har uppstått en het politisk diskussion i Årjäng efter att mittenkoalitionen föreslagit att den nya förskolan ska döpas till "Regnbågen"

Kritisk opposition

Oppositionen har vänt sig emot namnförslaget och menar att det är förknippat med en politisk symbol som inte borde vara namnet på en förskola. 

– Barn som kan få negativt av det här hemma och bli negativt påverkade, det är dem vi måste ta hänsyn till, säger Jonas Ås, kristdemokratisk oppositionspolitiker, till P4 Värmland

Men alla kommunpolitiker ser det inte så. 

Namnförslaget "Regnbågen" delar kommunens politiker. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT

"Snett ute"

Daniel Schützer, socialdemokratiskt kommunalråd i Årjäng, menar istället att det inte behöver vara något negativt att namnet förknippas med en politisk symbol. 

– Det har blivit den mest använda symbolen för mänskliga rättigheter, och kan man inte ställa upp på det, då tycker jag man är lite snett ute, säger han till P4 Värmland.

Och fortsätter:

– Oppositionen solkar ner varumärket för vår kommun.

Mer nyheter: Sluthissat: SD stoppar prideflaggan vid Sölvesborgs stadshus