Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här görs Greta Thunbergs tal om – till death metal-video

- 30/09/2019, 10:14

Greta Thunbergs tal inför FN:s generalförsamling i New York blev en riktig snackis. Nu har thrash metal-trummisen John Meredith gjort en death metal-version på talet och blivit viral.

Nyligen gick klimataktivisten Greta Thunberg, 16, upp på scen för att tala inför FN:s generalförsamling i New York. Där skällde hon ut publiken för att man inte tar klimatfrågan på största allvar.

– Hur vågar ni? Ni har stulit min barndom med era tomma ord, röt Greta från scenen. 

Death metal-video på Gretas tal

Nu har thrash metal-trummisen John Meredith gjort en video från talet, där han har gjort om det till en death-metal musikvideo.

– När jag såg hennes tal så blev jag mycket imponerad av hennes passion och ilska, säger han till Rolling Stone.

Videon fick namnet "Greta sjunger svensk death metal" och fått över tre miljoner visningar på Youtube. Samtidigt menar Meredith på att videon inte var ett hån riktat mot klimataktivisten.

– Min personliga inställning är att individer måste göra sin del för att sträva efter att bevara vår miljö, säger han i intervjun.

Greta Thunberg
Greta Thunbergs tal från FN:s generalförsamling har blivit till en musikvideo. Bildkälla: Jason DeCrow/AP/TT

Greta svarade på Twitter

Videon har fått Gretas uppmärksamhet. På Twitter skriver Greta skämtsamt att hon ska sluta med sitt klimatengagemang för att istället satsa helhjärtat på musiken.

"Jag har gått vidare från den här klimatgrejen.Från och med nu kommer jag bara att göra death metal", skriver hon på Twitter.

Se klippet ovan!

Humortrions version av talet

Det är inte första gången någon väljer att skoja till det med Gretas uppmärksammade tal. Humortrion Tack för Kaffet Podcast gjorde en satirvideo från talet där de dubbade hennes röst, vilket Nyheter24 skrev om här!

Har du sett death metal-Greta?