Kompisgäng högg av levande kos ben.
Kompisgäng högg av levande kos ben. - Foto: Pixabay, pngkey.com

Kompisgäng högg av ben på levande ko – frias för djurplågeri

Fyra personer i Australien högg av en levande kos två ben efter att de hade slagit djuret medvetslös. Nu har domen kommit och personerna döms inte för djurplågeri.


En ko attackerades av fyra personer på en betesmark i Darwin, Australien, sommaren 2018. En av personerna såg på medan de andra slog djuret medvetslös med en yxa. Nu har domen kommit och personerna frias gällande djurplågeri, men döms för stöld av kött.

Kompisgänget som bestod av Anthony Spencer, 34, Angela Wood, 24, Roy Young, 25, Glen Spack Petherick, 46, och hade kört till platsen med bil. Efter att kon låg medvetslös så hade de huggit av två ben med yxan. Därefter sköts djuret till döds i huvudet, enligt vittnen.

"Jag vill ha kött, jag vill ha kött"

Personerna flydde sedan från betesmarken med kons ben. Roy Young ska sedan ha skrikit: "Jag vill ha kött, jag vill ha kött". Ett vittne sa att han aldrig har sett sådan typ av djurbrutalitet, enligt Daily Mail.

Ray Young ska ha skrikit "Jag vill ha kött, jag vill ha kött". Bildkälla: Facebook

Slapp djurplågeri-dom

Nu har en av personerna, Spencer, dömts för stöld av kött, men undkom åtal för djurplågeri. Hans försvarsadvokat Nicola MacCarron menar på att hennes klient inte slaktade djuret personligen.

– Han medger att han var där och var en del av det. Han säger att han faktiskt inte slaktade kon, säger MacCarron till Daily Mail.

Advokaten säger också att Spencer inte längre vill vara en del av kompisgänget. 

Spencer har tidigare tillbringat 33 dagar i fängelse för att inte ha dykt upp i domstolen i december 2018. 

Wood och Young erkände sig också skyldiga för stöld av kött, medan åtalet mot Petherick lades ned. Wood dömdes till tre månaders fängelse i september, också för köttstöld,enligt Daily Mail.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.