Lördag 27 Nov
Stockholm

Trump sågas – för att ha stulit ett tal från Simpsons

Donald Trumps tal sågas av "The Simpsons"-författare.
Donald Trumps tal sågas av "The Simpsons"-författare. Foto: Pablo Martinez Monsivais/TT, Pinterest

Det har blivit stor uppståndelse kring Donald Trumps försök till att pressa Ukraina till att granska hans politiska rivaler. Någon som reagerade starkt var författaren till tv-serien "The Simpsons", då han lade märke till många likheter med karaktären Sideshow Bob.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

USA:s president Donald Trump hamnade i blåsväder efter att ha försökt använda utländskt bistånd för att pressa Ukraina till att undersöka hans politiska rivaler.

Men enligt hans parti kan det inte anses vara ett brott, eftersom att presidenten misslyckades med försöket.

Försök till mutor inget brott

Laura Ingraham, programledare för Fox News, sade i sitt program att mutor utnämndes som ett oundvikligt brott, men inte att "försök till mutor" är det.

Argumentet liknar repliker ur "The Simpsons"

Nu har Bill Oakley, som är författare till tv-serien "The Simpsons" skrivit en artikel i Washington Post att argumentet som fördes starkt påminner honom om några specifika repliker från ett avsnitt ur tv-serien, där karaktären Sideshow Bob blev fängslad för ett försök till mord.

I artikeln citerade han karaktärens repliker:

"Dömd för ett brott jag inte ens har begått! Ha! Mordförsök? Ärligt talat, vad är det? Ge dem ett Nobelpris för försök till kemi? Gör de?"

Bildkälla: Pinterest

Samtidigt så menar det demokratiska partiet att argumentet om att "försök till mutor" inte är ett brott är motsägelsefullt, eftersom att "försök till mord" räknas som brott.

Håller inte i den riktiga världen

Efter att ha jämfört citaten med varandra, skriver han vidare att sådana argument kanske fungerar i den fiktiva staden Springfield, eftersom att alla invånare där är "idioter", men författaren menar att det inte håller med sådana argument ute i den riktiga världen.

Det republikanska partiet menar att Trumps mening var ett försök till att bekämpa korruption, vilket Oakley svarade på:

"Kom igen nu, det är för mycket. Folk faller inte för det".

Dessutom går GOP redan vidare till ett nytt argument: att Trump helt enkelt försökte bekämpa korruption, skriver Huffpost.

I videospelaren högst upp kan du höra originalreplikerna från tv-serien!

Kommentera
Kopiera länk
Dela