Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sökandet efter försvunna Wilma: Misstankarna mot pojkvännen stärks

- 28/11/2019, 11:32 -

14 november försvann 17-åriga Wilma Andersson från ett område i Uddevalla i Västsverige. Polisen har fortfarande inte gett upp hoppet om att hitta henne vid liv. Nu har misstankarna mot den häktade mannen stärkts.

Wilma Andersson, 17, har varit försvunnen sedan 14 november då hon försvann från ett område i Uddevalla i Västsverige.

19 november gick polisen ut med att Wilma troligtvis blivit utsatt för ett brott – och att hennes pojkvän gripits och anhållits misstänkt för mord.  

Den 22-åriga mannen häktades den 22 november misstänkt för mord. 

Nu har misstankarna mot den häktade mannen stärkts. Under en pressträff 28 november gav polis och åklagare en lägesbeskrivning av det arbete som har gjorts och som pågår kring försvunna Wilma Andersson. 

Caroline Fransson är vice chefsåklagare. 

Vice chefsåklagare Caroline Fransson.
"Misstankarna om att brott har begåtts har stärkts" säger vice chefsåklagare Caroline Fransson. Foto: Adam Ihse/TT

– Det är fortfarande av stor betydelse att återfinna Wilma. Men min bedömning är att misstankarna har stärkts, sade hon om läget. 

Under pressträffen berättar hon att polisen sammanlagt hållit närmare 500 förhör och att de har säkrat både fysiska och tekniska spår. Den misstänkta mannen nekar fortfarande till brott.

– Vad som har framkommit i förhör med den misstänkte går jag inte in på. Hans inställning är att han nekar till brott, och den kvarstår, säger Caroline Fransson. 

Angående vad det är som har gjort att misstankarna har stärkts säger hon:

– Det är en samlad bedömning, utifrån bland annat resultat av tekniska undersökningar. Det kan också vara sådant som framkommit i förhör.

Polisen har fortfarande inte gett upp hoppet om att finna Wilma Andersson vid liv. De fortsätter hoppas på att utfallet kommer att bli det bästa möjliga.

– Men tiden går, och ju längre tiden går minskar chanserna att hitta henne vid liv, säger Caroline Fransson. 

LÄS MER: Misstänkta mordet på Wilma Andersson – här är allt vi vet