En ny studie om katter.
Katter har inget emot att äta en död männisokropp. - Foto: Shutterstock (Montage).

Forskare: Din katt kan äta upp dig när du dör

Forskare har oavsiktligt snubblat på ny intressant kattfakta. De har kommit fram till att katter inte har särskilt mycket emot att käka sin ägare när ägaren dött – och allra godast tycker de att armarna är.


På Colorado Mesa University har man utfört en unik studie. Forskare på universitetet har nämligen undersökt hur olika djur reagerar på människolik. 

Genom att undersöka lik som man låtit förruttna i ett stort ökenområde har man kommit fram till att det finns en relativt stor risk att din katt börjar äta av dig om – om du varit död tillräckligt länge. 

Kropparna som donerats till Universitetets forensiska avdelning i forskningssyfte hålls i en inhägnad vid ökenstationen. Trots det tar sig olika djur in i inhägnaden då och då. 

Håller sig till mat de gillar

Och genom videoövervakning har forskarna kunnat följa två vildkatter som tog sig in i området. Det visade sig att de åt på liken under ett tidigt skede av förruttnelsen och slutade när vätskor började lämna kropparna. 

En av katterna återkom flera gånger och båda katter åt av köttet tills de nådde ben. 

– Huvudteorin är att katter är kräsna. När de hittar mat som de gillar kommer de att hålla sig till det, säger studenten Sara Garcia, rapportens huvudförfattare, i en intervju med Washington Post.

Armen en favoritkroppsdel

Forskarna kom även fram till att katterna hade vissa delar av kroppen som de tyckte om mer än andra. Bland annat bröst, axlar och armar. 

Så för en kattägare som bor själv innebär det i praktiken att ens kisse kanske äter lite av en innan man hinner till bårhuset. 

LÄS ÄVEN: 

"Världens värsta katt" söker nytt hem: "Hon är bara taskig"

Katt-nedstämdhet: Så vet du om din katt är deprimerad

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du en kattmänniska eller en hundmänniska?
Senaste nytt

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.