Nu har Folkhälsomyndigheten bekräftat det första fallet av coronaviruset i Sverige.
Nu har Folkhälsomyndigheten bekräftat det första fallet av coronaviruset i Sverige. - Foto: Claudio Bresciani/TT, Google Maps

Första bekräftade fallet av coronaviruset i Sverige

Nu har Folkhälsomyndigheten bekräftat det första fallet av coronaviruset i Sverige.​


Nu har det första fallet av coronaviruset bekräftats i Sverige, det skriver Folkhälsomyndigheten. Detta efter att ett 20-tal analyser av prover från personer som har varit i Kina utförts. 

PATIENTEN FINNS PÅ LÄNSSJUKHUSET JÖNKÖPING

Det är en patient på länssjukhuset i Ryhov i Jönköpings som smittats.

– Det är inte oväntat med ett eller enstaka fall med tanke på att vi reser mycket och det ingick i våra bedömningar att det skulle kunna hända. Liknande fall har också identifierats i ett flertal andra länder, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.

Patienten som är smittad har varit i Wuhan. Efter att hon kom till Sverige har hon fått symptom av hosta, och hon är inte allvarligt sjuk. Kvinnan landade i Sverige 24 januari och då var hon symptomfri.

HAR FÖLJT DE RIKTLINJER SOM FINNS

Sjukhuset i Jönköping har följt alla riktlinjer som finns när det gäller misstänkt smitta. Kvinnan är för nuvarande isolerad på infektionsklinik.

– Det är viktigt att komma ihåg att enstaka fall inte är samma sak som att vi har en smittspridning i Sverige, säger Karin Tegmark Wisell.

Tegmark Wisell säger också att risken för smittspridning är mycket låg utifrån erfarenheten de har från andra länder.

LÄS MER: Så orolig behöver du vara över det mystiska kinesiska lungviruset

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!