Kung Carl Gustaf och Corona
Kung Carl Gustaf

Kungens coronahälsning: "Din insats är djupt uppskattad" 

Med anledning av coronavirusets framfart i Sverige gick Carl XVI Gustaf under fredagsmorgonen ut med en hälsning. "Med stort allvar följer jag och min familj utvecklingen gällande covid-19 i och utanför Sverige", inledde kungen.


Coronaviruset härjar världen över och de senaste siffrorna gör gällande att över 125 000 människor är smittade. Det elaka viruset har hittills tagit nästan 5 000 liv. Samtidigt har över 60 000 människor förklarats friska. I Sverige har vi hundratals bekräftade fall, och här har en person dött till följd av coronaviruset.

Under fredagsmorgonen gick kung Carl XVI Gustaf ut med en hälsning till den vårdpersonal och andra som jobbar dag och natt för att hjälpa de som smittats med covid-19 och till alla de som gör allt för att motverka virusets framfart.

"Med stort allvar följer jag och min familj utvecklingen gällande covid-19 i och utanför Sverige. Till Dig som nu arbetar med att förebygga och begränsa spridningen av det nya coronaviruset, och med att ge vård till de personer som insjuknat, vill jag sända en särskild hälsning. Din insats är viktig för vårt land och djupt uppskattad av mig, min familj och alla i Sverige", skrev kungen och undertecknade med Carl Gustaf.

Hälsningen lades ut på kungahusets hemsida under fredagsmorgonen. Bildkälla: kungahuset.se

Mer om coronaviruset i Sverige: 

Så här agerar de populära butikerna mot coronaviruset

Risk att förlora studiebidrag om skolor stängs – nu krävs utredning

Coronaviruset kan leva i kroppen i fem veckor

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!