Veronica Maggio ryter ifrån efter Paolo Robertos inlägg.
Veronica Maggio ryter ifrån efter Paolo Robertos inlägg. - Foto: Instagram/veronicamaggio, Staffan Löwstedt/SvD/TT

Veronica Maggio ryter ifrån mot Paolo Roberto: "Sorgligt"

Efter nyheten om att Paolo Roberto har köpt sex nådde ut till allmänheten, är det många i samma bransch som tv-profilen som har gått ut och starkt kritiserat hans inlägg på Instagram. En av dessa är artisten Veronica Maggio.


Paolo Roberto greps under en polisrazzia mot flera misstänka sexköpare i centrala Stockholm natten till fredagen.

I en intervju med TV4 erkände han att han har köpt sex. Tv-profilen ska även ha publicerat inlägg om händelsen, vilket har mötts av hård kritik från såväl följare som branschkollegor.

Artist kritiserar

I inlägget skriver Paolo Roberto bland annat att förändring är svårt, och att han ska börja gå i terapi för att jobba med sina inre demoner.

Paolo Robertos inlägg som Maggio reagerade på. Bildkälla: Instagram/veronicamaggio

En av de som reagerade starkt på Robertos inlägg är artisten Veronica Maggio, som i ett inlägg på Instagramskriver:

”Två dygn efter sin betalda våldtäkt är Paolo Roberto redo att bygga upp SIG SJÄLV igen genom, trumvirvel, ännu mera träning och like-fiske. Hur ska HON och alla andra kvinnor i hennes situation byggas upp? Får hon möjlighet att resa sig igen."

Maggios inlägg. Bildkälla: Instagram/veronicamaggio
Bildkälla: Instagram/veronicamaggio

Uppmanar till mer uppmärksamhet mot brott mot utsatta kvinnor

Maggio fortsätter även med en uppmaning till allmänheten att brott mot utsatta kvinnor bör uppmärksammas bättre i framtiden. Hon skriver även att denna händelse troligtvis även kommer ge upphov till en ny bok och föreläsningsturné från Paolo Robertos sida.

Molly Hammar, sångerska, ställer sig bakom Maggio:

"Exakt så", har hon kommenterat under Maggios inlägg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.

L: Inför maxtak i skolan

Liberalerna vill införa ett maxtak för klasstorlekar i skolan. Det ska inte vara ett lotteri i skolan som man möts av alltför ofta i dag, säger partiledaren Johan Pehrson.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

1 timme sedan
I Stockholm har över 1 100 företag gått i konkurs under de första tolv veckorna 2024. Det är lika mycket som hela resten av landet sammanlagt, visar färska siffror från Tillväxtanalys. – Lågkonjunkturen slår undan fötterna för allt fler företag, säger Stockholms Handelskammares ekonom.