GW kommenterar polisen som är gripen misstänkt för grovt koppleri.
GW kommenterar polisen som är gripen misstänkt för grovt koppleri. - Foto: Erik Simander/TT, Google maps

Leif GW Persson om den gripne polisen: "In i helvete ovanligt"

Under måndagen gjorde polisen ännu en räd mot en massagesalong i centrala Stockholm. På plats greps bland andra en polis, misstänkt för grovt koppleri. Leif GW Persson förklarar att detta är extremt ovanligt, samt hur straffet kan komma att se ut.


Ännu en polisrazzia gjorde tillslag mot en massagesalong i centrala Stockholm under måndagen, något ni kan läsa mer om här.

Misstänkt för grovt koppleri

På plats greps två personer misstänkta för grovt koppleri. En av dessa är polis i yttre tjänst.

I en intervju med Aftonbladet, ger Leif GW Persson, professor i kriminologi, sin syn på saken. Enligt honom är liknande fall, med en polis inblandad, ytterst sällsynt.

– Det är ytterst få. Jag började på sena 1960-talet. Och jag kan bara erinra mig tre, fyra ärenden på mer än 50 år. Det behöver inte vara någon fullständig bild, men jag får för mig att det är in i helvete ovanligt, förklarar professorn för Aftonbladet.

Leif GW Persson. Bildkälla: Anders Wiklund/TT

Han berättar vidare att han är förvånad:

– Det är ju ett så pass ansenligt risktagande. Det måste finnas dunkla psykologiska krafter i bakgrunden. Det är inte vanligt, ska du veta.

"Fängelse blir det helt säkert"

När det kommer till straff, är GW Persson säker på att det handlar om fängelse.

– Det behöver inte betyda något annat än att åklagaren har garderat sig. Men fängelse blir det helt säkert. För detta brukar sådana som han få en liten rabatt i och med att han blir med av jobbet, säger han i intervjun med Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!