Lördag 31 Jul
Stockholm

Polischef festade och tog amfetamin på rave på Dragon Gate – fick sparken

Polischef festade och tog amfetamin på rave på Dragon Gate – fick sparken
Polischef festade och tog amfetamin på rave på Dragon Gate – fick sparken. Foto: Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT, Janerik Henriksson/TT, Shutterstock

Nu har en polischef fått sparken från sin tjänst. Detta efter att hen festat och tagit amfetamin på ett rave utanför Gävle förra sommaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

I juni förra året ertappades en polischef med att vara narkotikapåverkad på ett rave i Gävleborg.

Det var på det övergivna hotellet och restaurangen Dragon Gate som ravet hade anordnats. Där kontrollerades 50 personer, varav polischefen var en av dessa.

AMFETAMIN I DRICKSGLASET

Polischefen testade positivt för amfetamin men nekade till narkotikabrott. Hen skyllde på att testet gav utslag på grund av mediciner som hen tagit. Eller så menade hen att någon lagt amfetamin i dricksglaset.

Chefen åtalades dock för att ha brukat narkotika och även för att ha olovligen gjort slagningar i polisens register. 

Polischefen ska ha umgåtts med en känd kriminell person. Det är den personen som chefen gjort slagningar på i registret, skriver SVT.

STRAFFET: DAGSBÖTER PÅ TOTALT 36 400 KRONOR

Förra året i december kom domen: chefen fälldes för ringa narkotikabrott och fem fall av olaga dataintrång. Straffet blev dagsböter på totalt 36 400 kronor.

"..avskedar dig från din tillsvidareanställning"

Polisens personalansvarsnämnd sa redan innan domen kom att polischefen troligen skulle få sparken vid en fällande dom. Det var häromdagen som beslutet kom:

”Personalansvarsnämnden vid Polismyndigheten avskedar dig från din tillsvidareanställning vid Polismyndigheten. Din anställning upphör omedelbart när du får del av avskedandet.”

LÄS MER: Flygplan har kraschat i Pakistan – över 100 personer ombord

LÄS MER: Om du inte får alla rätt på frågorna om kvinnans anatomi är det lite pinsamt

Kommentera
Kopiera länk
Dela