Polischef festade och tog amfetamin på rave på Dragon Gate – fick sparken
Polischef festade och tog amfetamin på rave på Dragon Gate – fick sparken - Foto: Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT, Janerik Henriksson/TT, Shutterstock

Polischef festade och tog amfetamin på rave på Dragon Gate – fick sparken

Nu har en polischef fått sparken från sin tjänst. Detta efter att hen festat och tagit amfetamin på ett rave utanför Gävle förra sommaren.


I juni förra året ertappades en polischef med att vara narkotikapåverkad på ett rave i Gävleborg.

Det var på det övergivna hotellet och restaurangen Dragon Gate som ravet hade anordnats. Där kontrollerades 50 personer, varav polischefen var en av dessa.

AMFETAMIN I DRICKSGLASET

Polischefen testade positivt för amfetamin men nekade till narkotikabrott. Hen skyllde på att testet gav utslag på grund av mediciner som hen tagit. Eller så menade hen att någon lagt amfetamin i dricksglaset.

Chefen åtalades dock för att ha brukat narkotika och även för att ha olovligen gjort slagningar i polisens register. 

Polischefen ska ha umgåtts med en känd kriminell person. Det är den personen som chefen gjort slagningar på i registret, skriver SVT.

STRAFFET: DAGSBÖTER PÅ TOTALT 36 400 KRONOR

Förra året i december kom domen: chefen fälldes för ringa narkotikabrott och fem fall av olaga dataintrång. Straffet blev dagsböter på totalt 36 400 kronor.

"..avskedar dig från din tillsvidareanställning"

Polisens personalansvarsnämnd sa redan innan domen kom att polischefen troligen skulle få sparken vid en fällande dom. Det var häromdagen som beslutet kom:

”Personalansvarsnämnden vid Polismyndigheten avskedar dig från din tillsvidareanställning vid Polismyndigheten. Din anställning upphör omedelbart när du får del av avskedandet.”

LÄS MER: Flygplan har kraschat i Pakistan – över 100 personer ombord

LÄS MER: Om du inte får alla rätt på frågorna om kvinnans anatomi är det lite pinsamt

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt vinstlyft för Nordea

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under morgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är att regn och snöfall väntas.

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Här är namnen att ha koll på i Trumprättegången

Den är historisk i flera avseenden. För första gången pågår en brottmålsrättegång mot en före detta president i USA. I centrum för processen mot Donald Trump står utbetalningar till bland annat en porrskådespelare, för att få henne att hålla tyst om känslig information. Trump nekar till samtliga 34 åtalspunkter. Här är personerna att ha koll på.

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Ett gruvbolag får rätt att leta mineraler i ett område väster om Kiruna trots motstånd från Gabna sameby, rapporterar SVT Sápmi.